La Junta Electoral obliga a l’Ajuntament de Begues a retirar banderes i pancartes dels espais públics

Dimarts, 9 d'abril de 2019 a les 09:00

La resolució ve motivada per una denúncia presentada per Ciutadans. La Junta Electoral no ha estimat les al·legacions presentades pel consistori i aquest dimarts es retiraran les pancartes de l’edifici de l’Ajuntament, El Petit Casal i la bandera de la Creu del Joncar.

La Junta Electoral de Zona ha ordenat a l’Ajuntament de Begues la retirada de pancartes a favor de la llibertat dels presos polítics, banderes estelades, llaços grocs i qualsevol altra simbologia que l’organisme electoral considera partidistes. La resolució arriba a conseqüència de la denúncia interposada per C’s el dia 2 d’abril.

Durant tota la setmana el consistori ha presentat diverses al·legacions, raonant el caràcter democràtic de la simbologia existent i el fet que aquesta no vulnera la neutralitat ni substitueix cap dels símbols oficials. Finalment el tribunal electoral ha dictaminat la retirada dels mateixos. L’Ajuntament de Begues donarà obligat compliment a la resolució, tot lamentant el que considera una vulneració del dret a la llibertat d’expressió, al sentiment majoritari de la ciutadania expressat a les urnes i als acords del plenari municipal.

Des que va començar el període electoral, el passat 5 de març, aquesta és la tercera denúncia que s’interposa contra l’Ajuntament de Begues. En les dues anteriors, la Junta Electoral va desestimar les denúncies presentades per Entesa Begues – ICV i Esquerra Republicana de Catalunya, donant la raó a l’Ajuntament de Begues.

Darrera actualització: 08.04.2019 | 19:38