La piscina municipal acollirà diumenge una nova jornada solidària del 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'

Tothom qui ho vulgui podrà participar en aquest esdeveniment entre les deu del matí i les dues de la tarda en un dia on hi haurà activitats dirigides i actuacions de diverses entitats beguetanes.

La piscina municipal de Begues tornarà a acollir, un any més, la jornada solidària 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' que organitza la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). De deu del matí a dues de la tarda de diumenge, 8 de juliol, tothom qui ho vulgui podrà accedir a la piscina i aportar una donació voluntària. Hi haurà activitats dirigides a càrrec de la piscina municipal i altres actuacions.

Les actuacions aniran a càrrec d'entitats beguetanes com els Timbalers, la Coral Montau, els Dansarines del Goula i el Grup Sardanista. Tota la recaptació es destinarà a investigar una malaltia que afecta unes 7.500 persones arreu de Catalunya i que, molts cops, és invisible. L'any passat van participar en aquesta jornada més de 600 piscines a tot el país i més de 100.000 persones es van mullar per la malaltia.

A més, la jornada d'aquest any serà especial, ja que se celebraran els 25 anys de la jornada. Per això, la FEM ha encarregat el cartell al dissenyador Xavier Mariscal, qui també va ser l'autor del primer cartell del 'Mulla't per l'esclerosi múltiple'. Mariscal ha optat per un traçat desimbolt, fresc i divertit tal com pretén ser la jornada, que vol conscienciar la població d'una malaltia crònica i neurodegenerativa fent un salt a l'aigua lúdic i participatiu.

Al llarg d'aquests 25 anys, encara hi ha molta desinformació sobre l'esclerosi múltiple. Tot i que tampoc no se saben les causes de la malaltia, la situació de les persones afectades ha millorat amb nous tractaments, malgrat que encara hi ha molt camí per recórrer. La FEM també ha anat creixent al llarg del temps, amb centres a les quatre demarcacions catalanes i un Centre Especial de Treball que dóna feina a 90 persones amb esclerosi múltiple i altres discapacitats.

Dijous, 5 de juliol de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 06.07.2018 | 12:48

Imatges

Mulla't 2018 cartell