La Xarxa de Parcs acosta els espais naturals a les llars

Dimarts, 16 de febrer de 2021 a les 09:00

L'ens de la Diputació de Barcelona publica 150 rutes gratuïtes  a Wikiloc i presenta un projecte en línia perquè els més petits de casa coneguin la riquesa natural i cultural dels espais naturals que gestiona, com el Parc del Garraf.

La Xarxa de Parcs Naturals acosta els espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona a les llars. L'ens ha obert un perfil a l'aplicació de rutes Wikiloc i proposa un programa en línia perquè els més petits de casa descobreixin la riquesa natural i cultural d'aquests espais.

Wikiloc, l'aplicació de referència mundial per descobrir i compartir rutes a peu o en bicicleta, es poden trobar 150 rutes gratuïtes dels sis espais naturals de la Xarxa de Parcs. Els itineraris del Parc del Garraf, on s'ubica Begues, es troben junt amb els dels parcs de Foix i d'Olèrdola.

Les rutes inclouen informació com el track amb les coordenades, una descripció en català i castellà, la llargada i la dificultat o els punts d'interès, a més de diverses fotografies dels elements que s'hi poden trobar com masies, fonts, panoràmiques i molt més.

Reptes per als més petits

A més, des de la Xarxa de Parcs s'ha presentat el programa Coneguem els nostres parcs adreçat als infants. Es tracta de sis de reptes en línia sobre la flora, la fauna i els elements del patrimoni cultural que es pot trobar en aquests espais naturals.

Cada parc disposa dels seus reptes particulars. Al del Garraf, per exemple, sabríeu dir el nom de dos avencs? O reconèixer un animal pel rastre que deixa? Descobriu tots els reptes aquí.

Darrera actualització: 15.02.2021 | 19:52