L’accés al Centre Cívic El Roure, nova Plaça i Passatge de l’U d’Octubre de 2017

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 09:00

El ple municipal de l’Ajuntament de Begues ha aprovat, per àmplia majoria, posar el nom d’U d’Octubre de 2017 a tota la zona d’accés al Centre Cívic El Roure.

El ple municipal de l’Ajuntament de Begues, reunit en sessió extraordinària aquest dimecres 26 de setembre, ha formalitzat la designació d’aquest espai com a nova Plaça i Passatge de l’U d’octubre de 2017. L’acord es va prendre amb els vots a favor dels grups municipals del PDeCAT, GdB, TxB i ERC, l’abstenció d’EB-ICV i els vots en contra del PP.

L’elecció de l’espai arriba després que durant l’últim mes s’hagi sotmès a votació ciutadana la tria entre aquest espai o la plaça de l’Ajuntament, resultant guanyadora l’opció del Centre Cívic El Roure.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, assegurava que la decisió de destinar un espai públic a l’1-O s'havia pres  amb la voluntat de fer visible el nostre compromís amb la defensa dels drets i de les llibertats democràtiques que va suposar el referèndum. Així mateix, Esteve insistia que aquells fets i les repercussions posteriors continuen sent motiu de preocupació per a una part important de la ciutadania beguetana.

Primer aniversari de l’1-0

Aquest proper dilluns, coincidint amb el primer aniversari del referèndum, l’Ajuntament de Begues se sumarà a les mobilitzacions convocades per l’AMI (Associació de Municipis per a la Independència). L’edifici de l’Ajuntament lluirà una pancarta amb el lema ‘Republiquem’ i a les 12.00h es farà la lectura d’un manifest de compromís amb la República i en defensa de la democràcia i la llibertat.

Darrera actualització: 27.09.2018 | 13:59