L'Ajuntament aconsegueix el segell Infoparticipa 2017 a la transparència en la comunicació pública local

La web del consistori beguetà compleix el 94,2% dels 52 requisits establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Begues se situa així entre els 93 municipis que obtenen aquest reconeixement, del total de 948 del conjunt de Catalunya.

L’Ajuntament de Begues ha aconseguit el segell Infoparticipa, un guardó a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El consistori beguetà compleix el 94,23% dels 52 indicadors avaluats a la web municipal el 2017.

Aquests indicadors s'agrupen en cinc blocs: Qui són els representants polítics?; Com gestionen els recursos col·lectius?; Com gestionen els recursos econòmics?; Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?; Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?. D’ençà de la primera edició del Segell Infoparticipa l’any 2013 s’han incorporat una desena de nous indicadors, fent cada vegada més exigent el nivell de compliment per obtenir-lo.

L’acte oficial del lliurament del segell de transparència va tenir lloc el 25 d’abril a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB i va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i la regidora de Comunicació i Participació Ciutadana, Maria Llauradó. Ambdues van manifestar el compromís del govern municipal amb la qualitat de la informació i la comunicació que s'ofereix a la ciutadania, posant com a exemples diferents accions i programes municipals en favor del bon govern i la transparència.

El segell Infoparticipa és un programa per avaluar la informació de les webs de les administracions públiques de Catalunya, ja siguin ajuntaments com consells comarcals. També se n’han atorgat a administracions d’altres comunitats autònomes, com la d’Aragó o la de Múrcia.