L'Ajuntament avisa que les fogueres de Sant Joan s'han de comunicar a l'OAC abans del 12 de juny

Dilluns, 3 de juny de 2019 a les 09:00

El consistori beguetà també demana tenir en compte una sèrie de consells per mantenir la seguretat cap a les persones i l'entorn del lloc de les fogueres.

L’Ajuntament de Begues informa les persones, col·lectius o entitats que vulguin encendre una foguera la nit de Sant Joan que ho han de comunicar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) abans del 12 de juny.

A la sol·licitud s’hauran d’especificar detalls com el lloc, l’hora, el nombre de persones que vigilaran la foguera, la ubicació de punts d’aigua o la distància en metres del dipòsit d’aigua i la quantitat d’extintors, entre d’altres.

Es recorda la ciutadania que cal tenir en compte un seguit de consells a l’hora d’encendre una foguera. Per exemple, no es poden fer sense l’autorització corresponent i, en cap cas, a menys de 15 metres de la façana de cap edifici ni de cotxes aparcats.

També cal tenir en compte que està prohibit fer foc en terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta. És important deixar l’espai net de bardisses o materials inflamables i permetre el pas als vehicles d’emergència.

Finalment, cal tenir en tot moment algun mitjà per apagar la foguera i, un cop fet, remullar el caliu per assegurar-se que quedi totalment extingida i evitar accidents. En aquest web de la Generalitat es trobaran més consells.

Darrera actualització: 31.05.2019 | 11:11