L’alcaldessa reclama a l’AMB finançament per restaurar la part de l’abocador del Garraf situada a Begues

Dimecres, 21 de desembre de 2016 a les 17:15

Mercè Esteve realitzava la seva intervenció en el Consell Metropolità coincidint amb el debat de la posada en marxa del Programa metropolità d’actuacions de millora del paisatge natural i urbà

L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, intervenia ahir al matí en el marc del Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per tal de reclamar finançament destinat a la restauració de la part de l’abocador del Garraf que es troba al nostre terme municipal. Esteve realitzava la seva aportació durant l’aprovació de la posada en marxa del Programa metropolità d’actuacions de millora del paisatge natural i urbà de l’AMB que, alhora, és l’ens responsable de l’abocador. Aquest programa suposarà la inversió de 15 milions d’euros fins el 2019 per la qual cosa Mercè Esteve proposava que a través d’aquest pla, o d’alguna altra actuació, es financi la restauració pendent.

L’alcaldessa ha recordat que van ser trenta els anys que va estar en funcionament aquest espai en el qual es van abocar fins el 2006 27 milions de tones provinents dels 36 municipis metropolitans. Aquesta acumulació fa que es calculi que en alguns punts les escombraries arriben als 100 metres d’alçada. Aproximadament una tercera part de l’abocador, situada al municipi de Gavà, ja va ser restaurada entre els anys 2006 i 2010. En tot cas la part restant, situada a la nostra població, està encara pendent de l’inici dels treballs.

Afrontar aquesta actuació suposaria una despesa al voltant dels 27.700.000 €. La Generalitat per la seva banda ja ha compromès 1 MEUR del retorn del cànon de l'abocador per al 2017.

Davant d’aquesta situació l’alcaldessa de Begues demanava al consell tant una partida per destinar a la restauració com un calendari de finançament.

Darrera actualització: 16.04.2018 | 18:04