L'AMB cedeix bicicletes a empreses i autònoms de Begues

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 09:00

L'Àrea Metropolina de Barcelona (AMB) vol promocionar l'ús de la bicicleta en comptes del vehicle privat amb la cessió gratuïta i per sis mesos de bicicletes elèctriques o mecàniques entre el teixit empresarial.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és a punt d'encetar una nova campanya del Biciempresa, una iniciativa que pretén promocionar l'ús de la bicicleta com a mitjà de desplaçament entre les persones treballadores d'empreses i autònomes, de forma que aquestes deixin el vehicle privat per anar i tornar de la feina.

Per aconseguir-ho, l'AMB presentarà aviat unes subvencions en espècie consistent en la cessió gratuïta i per sis mesos de bicicletes elèctriques i mecàniques, que poden ser plegables, a les persones treballadores que es desplacen dins el territori de l'AMB per desenvolupar la seva tasca professional.

D'aquesta manera es pretén que disminueixi l'ús del vehicle privat i, de retruc, els problemes de contaminació i de congestió que se'n deriven. De fet, segons l'AMB, un 67% de les persones treballadores a la seva àrea d'actuació utilitzen principalment el cotxe o la moto durant els seus quefers laborals.

Les empreses o professionals autònoms que estiguin interessats en aquestes subvencions en espècie hauran de sol·licitar les bicicletes a través d'una instància genèrica que trobaran al web de l'AMB, juntament amb la resta de la informació i la documentació necessària per a accedir a la subvenció.

Aquesta subvenció es va posar en marxa el 2017 a l'Hospitalet de Llobregat, i el 2018 es va afegir Sant Feliu de Llobregat, amb la participació de 18 empreses. L'any passat, ja amb el nom de Biciempresa, el projecte es va estendre a tots els municipis de l'AMB i hi van participar 49 empreses.

Darrera actualització: 12.06.2020 | 12:01