L'any 2020 va tancar amb una tendència a la recuperació econòmica a la comarca

Dimecres, 17 de febrer de 2021 a les 09:00

El Fòrum empresarial del Baix Llobregat, en el seu informe de conjuntura econòmica del 4t trimestre de 2020, constata una certa recuperació de l'activitat econòmica i la contractació en el tancament de l'any. Tot i les xifres dels darrers mesos de 2020, la comarca encara es troba notablement per sota de les dades que registrava abans de l'inici de la pandèmia.

L'impacte de la pandèmia de la covid-19 va suposar un augment de les demandes d'ocupació i de l'atur durant l'any 2020, així com un descens de l’activitat econòmica a escala global. El Fòrum Empresarial del Baix Llobregat, que segueix l’evolució trimestral d’aquestes dades a la nostra comarca, ha presentat l’Informe sobre la conjuntura econòmica del 4t trimestre de 2020, que constata una certa tendència a la recuperació.

A desembre de 2020, el Baix Llobregat encadenava dos trimestres consecutius de recuperació del nombre d'afiliacions a la Seguretat Social, després de la fort descens registrat en el primer semestre de l'any. En el cas de Begues, si el novembre de 2019 el municipi comptava amb 1.391 persones afiliades a la Seguretat Social, el novembre de 2020 aquesta xifra era de 1.363 persones, i al desembre pujava fins a 1.373 persones.

De fet, el 2020 es tancava a Begues amb un total de 293 contractes de treball registrats, essent un dels 5 municipis del Baix Llobregat que més ha augmentat el volum de contractacions durant el trimestre, 103 més que el mateix trimestre de l’any anterior.

Malgrat aquests apunts de recuperació, les xifres d’atur al conjunt de la comarca continuen per sobre de les registrades abans de la pandèmia. A Begues el desembre de 2020 hi havia registrades 282 persones a l’atur, 60 persones més que un any enrere.

L’informe apunta que “el fet que augmenti la població ocupada, augmentin els contractes i, a la vegada, augmenti el nombre d’aturats s’explica, normalment, per un augment de la població activa a un ritme superior al del creixement de l’economia, que no pot absorbir a aquesta nova població activa.”

Pel que fa als ERTO, l'any passat es va tancar al conjunt de la comarca amb 137.403 persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació. Les activitats econòmiques de Begues van realitzar 3 expedients de suspensió d'activitat que han afectat a 9 persones del sector de l'hostaleria.

Darrera actualització: 16.02.2021 | 11:59