Les cooperatives de l'Escola Sant Cristòfor donen 200 euros a Càritas

Divendres, 14 de juny de 2019 a les 10:00

Els diners representen el 30% dels guanys aconseguits per les dues cooperatives participants al projecte CuEme de foment de la cultura emprenedora.

L’Escola Sant Cristòfor ha donat 200 euros a Càritas. Els diners representen el 30% dels guanys aconseguits per les dues cooperatives muntades per l’alumnat de cinquè dins el programa CuEme de foment de la cultura emprenedora que impulsa la Diputació de Barcelona.

L’Escorxador va acollir ahir dijous al matí l’acte de cloenda d’aquestes cooperatives, en el qual es van lliurar els diplomes als 52 alumnes que han participat en el projecte CuEme repartits en dues cooperatives: Tots Som Un i Missió Cooperativa. També es va reconèixer la feina de les seves tutores, la Mònica Martín i l’Encarna Reyes.

En el projecte CuEme, desenvolupat al llarg del curs lectiu, l’alumnat ha treballat totes les passes per crear una cooperativa, des de l’aspecte legal (com l’obtenció d’un CIF), a la idea d’uns productes per vendre, la seva elaboració o el disseny d’un logo o estratègies de venda, entre altres.

Èxit del mercat solidari

Tot el procés va culminar el 10 de juny amb les parades de les dues cooperatives al passeig de l’Església, on es van vendre els seus productes. Aquest mercat va ser un èxit, tot aconseguint una recaptació superior als 600 euros. Així, els alumnes van poder recuperar la inversió inicial que havien fet cadascun d’ells de 5 euros.

Aquest era el segon any que Begues participava en el projecte CuEme. De la resta de Catalunya, el present curs hi han pres part prop d’un centenar de municipis i 235 escoles que representen prop de 10.000 alumnes i 235 cooperatives.

Darrera actualització: 14.06.2019 | 11:57