Les mocions polítiques centren el Ple Municipal de gener

Divendres, 31 de gener de 2020 a les 09:00

La sessió ordinària d’aquest mes de gener del plenari municipal de l’Ajuntament de Begues també ha servit per aprovar la candidatura del municipi per concórrer a la convocatòria de reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància.

Begues segueix avançant per convertir-se en Ciutat Amiga de la Infància, el segell d’UNICEF que aplega els municipis compromesos amb el compliment dels drets de les nenes, els nens i l’adolescència d'acord a la Convenció sobre els Drets de l'Infant.

La visió de Ciutats Amigues de la Infància és que tot nen, nena i adolescent ha de gaudir de la seva infància i joventut i desenvolupar tot el seu potencial a través de la realització igualitària dels seus drets en pobles i ciutats: respecte, justícia, participació, seguretat, serveis de qualitat i igualtat d’oportunitats. La sol·licitud de candidatura va rebre el vot unànime de totes les regidores i regidors del Ple.

Mocions polítiques

La sessió de gener va debatre i aprovar sis mocions polítiques de molt diversa índole. Tres d’elles van rebre el vot unànime de tota la corporació. La primera d’elles, presentada per la regidora no adscrita Marta Roig i els grups municipals BEC i PSC contra la supressió de jutjats d’atenció a la dona per violència masclista. En cas de tirar endavant aquesta proposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a Begues tindria afectació directe en el jutjat de Gavà que presta aquesta servei al nostre municipi.

També per unanimitat es va aprovar la moció presentada per C’s en favor de la defensa d’igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viduïtat. Un cop esmenat algun aspecte jurídic del text inicial, la moció finalment presentada va comptar amb ple suport.

I el mateix sentit de vot va rebre el text presentat per ERC, amb l’adhesió de JxCAT i la regidora Marta Roig, per la instal·lació de llambordes en record a les persones deportades als camps de concentració nazis. La moció contempla la promoció d’activitats de sensibilització en favor de d’una educació en respecte a la vida i el rebuig a qualsevol ideologia totalitària. Vot favorable de tot el plenari municipal.

Tres mocions més van rebre aprovació plenària. Els grups municipals de JxCAT, ERC, la CUP i la regidora Marta Roig van portar a debat una moció de l’ACM i l’AMI de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central ordenant la retirada de la credencial de diputat al MH president Quim Torra i reclamant el respecte pels drets polítics de l’eurodiputat Oriol Junqueras. Es va aprovar amb els vots a favor dels grups proposants i BEC. Van votar en contra PSC i C’s.

La corporació municipal també va manifestar el seu suport a la regió kurda de Rojava i en defensa de la pau a l’Orient Mitjà, tot rebutjant la ingerència de l’Estat turc a Síria i la intervenció armada fora de les seves fronteres contra el poble kurd. La moció, presentada per la CUP i JxCAT va rebre el suport també d’ERC, BEC i Marta Roig. S’hi van abstenir PSC i C’s.

Finalment es va donar llum verda també a una moció d’ERC pel foment i l’ús de la contractació reservada a centres especials de treball i empreses d’inserció, amb l’objectiu de promoure la inserció laboral de persones amb discapacitat. Va rebre els vots a favor d’ERC, PSC, BEC i JxCAT. S’hi van abstenir C’s, CUP i la regidora no adscrita.

Darrera actualització: 30.01.2020 | 15:38