Les Pastoretes més solidàries d'SpaiDart arriben diumenge al Teatre El Goula

Dimecres, 18 de desembre de 2019 a les 09:00

El grup de teatre juvenil, juntament amb d'altres nenes del municipi i la col·laboració del Club Rítmica Begues, representarà una versió del clàssic de Folch i Torres en dues representacions (a les 11 i a les 17 h). L'entrada consistirà en una donació voluntària a favor de la Marató de TV3.

Sobre l'escenari del Teatre El Goula es representarà diumenge una obra molt especial. Es tracta de Les Pastoretes, una versió dels tradicionals Pastorets que ha organitzat el grup de teatre juvenil d'SpaiDart amb la col·laboració del grup d'adults, altres nenes del municipi i el Club Rítmica Begues.

El pes de l'obra recaurà sobre les nenes del grup de teatre juvenil, juntament amb altres nenes que hi han volgut participar. Així, la peça estarà interpretada per joves actrius d'entre 9 mesos (en el paper de Jesús) i 14 anys tot i que també hi haurà petites intervencions d'algunes persones del grup de grans.

Les Pastoretes estan basades en la versió que Josep Maria Folch i Torres va elaborar el 1916. Una versió reduïda a una hora i que narra el camí que fan les pastoretes per arribar a Betlem i contemplar el naixement de Jesús. El camí, però, no serà fàcil perquè durant el recorregut hauran d'enfrontar-se amb Satanàs i els seus deixebles.

Així es crea una lluita entre àngels i dimonis que les pastoretes hauran de superar per arribar a la seva destinació. L'obra agafa un toc màgic i rialler gràcies a la tossuderia de la Lluqueta i a la por i la innocència de la Llenega, la versió femenina del famós personatge d'en Rovelló.

Diumenge es faran dues representacions: una a les 11 i una altra a les 17 h. L'entrada serà lliure tot i que s'acceptaran donacions que es destinaran a la Marató de TV3, un gest que SpaiDart realitza cada any per aquestes dates. L'any passat, per exemple, l'entitat va recollir al voltant de 1.200 euros.

Darrera actualització: 17.12.2019 | 13:38

Imatges

'Les Pastoretes'