Llum verda a la nova Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana

Divendres, 5 d'octubre de 2018 a les 10:30

El Ple Municipal ha aprovat de manera definitiva aquesta nova eina per preservar la bona convivència i regular les actituds incíviques. La sessió també va servir per aprovar de forma inicial les Ordenances Fiscals de 2019 i seguir avançant per fer realitat el futur Centre d’Atenció per a la Gent Gran, entre d’altres.

Begues ja compta amb una nova Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. Després de superar diferents fases de participació ciutadana i d’exposició pública, el nou text dota el poble d’un marc general de convivència, aportant les eines necessàries per fomentar el civisme i detectar, corregir o sancionar les actituds incíviques. El text definitiu va rebre els vots a favor de l’equip de govern (PDeCAT, GdB i TxB) i els vots en contra de l’oposició (ERC, EB-ICV i PP).

El plenari municipal també va sotmetre a votació inicial tres documents més: el Reglament Regulador dels Espais d’Informació per part dels grups municipals, l’establiment del Servei Públic de Centre d’Atenció per a la Gent Gran i l’actualització del Reglament de règim intern de l’Espai Nou. Tots ells s’obren ara a exposició pública per al conjunt de la ciutadania.

Aprovació provisional de les Ordenances Fiscals de 2019

El govern municipal segueix apostant per una política fiscal marcada per dos objectius: mantenir uns serveis municipals sostenibles i de qualitat, i reduir al màxim possible l’impacte sobre les economies familiars. En aquest sentit, els impostos municipals presentaran importants bonificacions, mentre que les taxes tindran un increment inferior al d’anys anteriors: un 2,5% de mitjana, en línia amb l’increment previst de l’IPC per al proper any.

Entre les principals novetats, l’impost de vehicles es bonificarà fins al màxim que permet la legalitat: un 75% en el cas dels vehicles elèctrics, un 60% per als híbrids i un 40% per als poc contaminants. Tot plegat  amb l’objectiu de promoure un parc de vehicles més sostenible i premiar la ciutadania que aposta per una mobilitat menys contaminant. L’impost de plusvàlues també es bonificarà en un 60% (abans era 50%), mentre que l’IBI incorpora una important novetat destacada: la bonificació per a famílies nombroses, que serà d’entre un 30 i un 50%, en funció del nombre de fills. Aquesta modificació d’ordenances entra ara en període d’exposició pública abans de tornar a Ple per a la seva aprovació definitiva.

La sessió d’aquest mes d’octubre també va servir per debatre i aprovar altres aspectes destacables. Tots ells es podran consultar en uns dies a la videoacta de la sessió, disponible en aquest enllaç.

Darrera actualització: 05.10.2018 | 10:25