L'òpera 'Manon Lescaut' protagonitza dos actes del cap de setmana

Divendres, la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements organitza una xerrada sobre aquesta peça de Puccini, i dissabte es projectarà a l'aparcament de l'antic Goula en una nova sessió del 'Liceu a la fresca'.​

L'òpera serà la protagonista aquest cap de setmana a Begues. I és que dissabte, el municipi participarà en una nova edició del 'Liceu a la fresca', una iniciativa que acosta les representacions del Gran Teatre del Liceu als municipis allunyats de Barcelona. En aquesta ocasió es projectarà 'Manon Lascaut', de Giacomo Puccini. Serà a l'aparcament de l'antic Goula a partir de les deu de la nit. Hi haurà coca i cava. En cas de pluja, l'acte es farà al Teatre El Goula.

'Manon Lescaut' va ser el primer gran èxit de Puccini. Parla de l'ascensió i caiguda de la cortesana Manon a través d'una música fidel als principis del verisme i amb impressionants àries com 'Sola, perduta, abbandonata', del quart i darrer acte. Està interpretada per les sopranos Ludmyla Monastyrska i Maria Pia Piscitelli i pels tenors Gregory Kunde, Jorge de León i Rafael Davila.

Precisament, per entendre una mica millor aquesta peça operística composta a finals del segle XIX, la Xarxa d'Intercanvi de Coneixements de Begues ha organitzat per al dia anterior, divendres, una xerrada a càrrec de Jaume Sans. Serà al Teatre El Goula a les set de la tarda. Les persones interessades a assistir-hi han d'enviar un correu a xarxadebegues@gmail.com.

El 'Liceu a la fresca' és un projecte iniciat el 2007 amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere, amb accés a títols atractius i accessibles, per fer gaudir tothom amb l'òpera, assistint d'una manera única, propera i informal a una funció al Liceu. A Begues, ja fa tres anys que es participa d'aquesta iniciativa.