Mercè Esteve és reelegida alcaldessa de Begues

Dilluns, 17 de juny de 2019 a les 09:00

Durant el ple de constitució del nou mandat municipal 2019-2023, la cap de llista de Junts per Catalunya ha rebut 6 vots a favor (JxCAT), 4 abstencions (ERC i BEC) i 3 vots a d'altres candidatures (PSC, C's i CUP). Durant la sessió van prendre possessió del càrrec els 13 regidors i regidores de la corporació municipal, que s'ha renovat en un 61% i en la qual les dones seran, per primera vegada, majoria. 

El Ple municipal de Begues per al mandat 2019-2023 va quedar constituït aquest dissabte, en una sessió extraordinària que va servir per a escollir Mercè Esteve com a alcaldessa de Begues. La cap de llista de Junts per Catalunya, la formació que va guanyar les eleccions del passat 26 de maig a Begues, va obtenir els vots a favor dels regidors i regidores del seu grup. Els integrants d'Esquerra Republicana de Catalunya i Begues en Comú es van abstenir, mentre que Partit dels Socialistes, Ciutadans i la CUP van votar els seus propis caps de llista.

Durant el seu discurs d'investidura, Mercè Esteve va agrair la confiança rebuda i va convidar tot el consistori a treballar "en positiu, amb la ment oberta i amb força d'esperit". Esteve va apel·lar a "construir el futur de Begues amb el major nombre d’aportacions i des del respecte a les majories". En aquest sentit, es va mostrar convençuda de la capacitat de "crear un ajuntament que estigui presidit pel diàleg en positiu i per les ganes de sumar."

El mandat municipal arrenca amb un govern encapçalat per Junts per Catalunya, però amb converses encara obertes per acabar de definir les possibilitats d'entesa per a teixir acords puntuals o estables amb d'altres formacions polítiques. En aquest sentit en les darreres setmanes, la ja alcaldessa de Begues s'ha reunit amb totes les formacions que van obtenir representació municipal amb la voluntat d'estudiar punts en comú que puguin fer viable un govern de majoria. En base al resultat d'aquestes converses es donarà a conèixer en les properes setmanes el cartipàs municipal i l'estructura de govern.

Una corporació amb cares noves i en femení

Dels 13 regidors i regidores que conformen el plenari municipal, 8 són cares noves. Per Junts per Catalunya s'incorporen al plenari Anna Méndez i Alfons Duran. A les files d'Esquerra Republicana s'estrenen Marta Roig i Jaume Cornelles. Els partits amb una única cadira al ple estrenen tots ells portaveu: Benito Navarro pel Partit dels Socialistes de Catalunya, Teresa García per Ciutadans, Maria Casadevall per la CUP i Guayarmina Saavedra per Begues en Comú. Repeteixen com a regidors: Mercè Esteve, Joan Molina, Maria Llauradó i Jordi Montaña (JxCAT) i Jaume Olivella (ERC). Per primera vegada en la història del consistori, les dones seran majoria en el ple.

L'alcaldessa de Begues va tancar el seu discurs d'investidura amb un record pels presos polítics i reclamant "que la justícia es demostri amb fets".

-Ampliarem aquesta informació amb un resum de la sessió en vídeo que trobareu disponible en les properes hores en aquest mateix enllaç.-

 

Darrera actualització: 17.06.2019 | 09:40