Més d'un centenar de persones participarà en la Caminada per l'ELA de dissabte

Dijous, 15 de juny de 2017 a les 09:00

L'itinerari, de 12 quilòmetres, començarà a les 17 h des del Centre Cívic El Roure i finalitzarà prop de tres hores més tard davant l'Ajuntament, edifici que es tenyirà de verd en solidaritat amb els afectats per aquesta malaltia degenerativa.

Més d'un centenar de persones prendran part en la Caminada per l'ELA que tindrà lloc dissabte a Begues. Els participants sortiran a les 17 h des del Centre Cívic El Roure i recorreran 12 quilòmetres fins a l'Ajuntament. La Caminada tindrà una durada aproximada d'unes tres hores, a pas tranquil.

L'itinerari passarà prop de les masies de Can Rigol i Can Térmens per anar a agafar la pista ampla que va cap a la Massana i llavors enfilarà en direcció a les Antenes (Pla de Bassa Llacuna) pel camí del Serral Blanc. Des d'aquí, el recorregut continuarà per la pista que porta fins a les Solius, des d'on es pot gaudir d'una panoràmica excepcional de la part nord-occidental de les muntanyes del Garraf.

La tornada des d'aquest punt començarà desfent el recorregut fins a les Antenes (Pla de Bassa Llacuna). Un cop allà, la baixada es farà pel camí pavimentat que ens portarà fins a la masia de Can Rigol i des d'aquí el recorregut conduirà cap al centre del poble per acabar a l'Ajuntament.

La Caminada finalitzarà amb un petit àpat a la plaça de l'Ajuntament i posteriorment la façana del consistori es tenyirà amb una llum verda per significar l'adhesió del municipi al Dia Mundial de l'ELA, el 21 de juny, i la campanya Fes un gest per l'ELA de la Fundació Miquel Valls, entitat col·laboradora de la Caminada que organitzen Salta per l'ELA i l'Ajuntament de Begues.

L'ELA (esclerosi lateral amiotròfica) és una malaltia degenerativa que afecta les neurones motores del cervell, el tronc encefàlic i la medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l'ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La malaltia afecta unes 400 persones a Catalunya i cada dia es diagnostiquen 120.000 casos a tot el món.

Darrera actualització: 13.06.2017 | 17:41

Imatges

Caminada ELA