Mocions polítiques aprovades pel Ple Municipal de febrer

Dimarts, 3 de març de 2020 a les 09:00

La sessió de febrer va servir per aprovar amb àmplies majories les tres mocions polítiques sotmeses a votació: per la instal·lació d'una estació meteorològica homologada, en suport a la jornada de lluita del 8 de març i en defensa del món rural.

El plenari municipal va aprovar la moció presentada pel Grup Municipal Socialista per tal que Begues disposi d'una estació meteorològica homologada. El text insta l’Ajuntament a dur a terme els tràmits i gestions necessaris per instal·lar en el termini més reduït possible una Estació Meteorològica Automàtica homologada en un lloc adient situat en algun dels nuclis urbans de Begues, així com per a que l’estació sigui incorporada a la xarxa d’estacions meteorològiques automàtiques de Catalunya. La moció va rebre els vots a favor del grup proposant, així com de JxCAT, ERC, C's, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig. La CUP s'hi va abstenir. 

A les portes de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la CUP, la regidora no adscrita Marta Roig, JxCAT i BEC van presentar un text en suport a la jornada de lluita d'aquest 8 de març. La moció posa en valor aquesta jornada com una demostració de força i resposta col·lectiva, per reivindicar que, davant un sistema que ataca sistemàticament la vida, cal una aposta clara per un feminisme que ho canviï. Reivindica mantenir viva la flama de la dignitat, la lluita contra l'explotació capitalista, patriarcal i racista, aquella que nega el dret a una vida digna i a una sobirania plena a les dones, tant als Països Catalans com arreu del món. El text va rebre els vots a favor dels grups proposants i ERC, l'abstenció del PSC i el vot en contra de C's.

Finalment es va aprovar per unanimitat un text presentat per JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig, en defensa del món rural, la figura del pagès i la pagesa i el medi ambient. La moció insta el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat a reconèixer la figura del pagès o pagesa i a fomentar la seva competitivitat enfront les grans empreses o fonts d’inversió, tot dotant-la de subvencions directes a fons perdut en l’adquisició de maquinària i infrastructure, així com d'altres mesures que permetin la seva supervivència.

Els textos d'aquestes mocions annexats a aquesta notícia són les propostes d'acord prèvies a Ple. Els documents finals aprovats els trobareu annexats a la videoacta del Ple, quan aquesta passi a disposició pública. Allí mateix trobareu les argumentacions de vot de cada grup.

Darrera actualització: 28.02.2020 | 21:03