Només queda una setmana per a sol·licitar el vot per correu per al 14F

Dijous, 28 de gener de 2021 a les 09:00

El vot per correu es pot sol·licitar de dues formes: la tradicional (anant a l'oficina de Correos) o telemàticament mitjançant algun certificat d'identitat digital. El termini finalitza el 5 de febrer.

El divendres 5 de febrer finalitza el termini per a sol·licitar el vot per correu a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. Un sistema de vot que s'ha adaptat als temps de pandèmia tot facilitant que les persones electores evitin el màxim de contacte social i, per tant, els contagis.

El vot per correu es pot demanar de dues maneres: la tradicional, anant a l'oficina de Correos, però també per internet. Per a aquesta darrera opció, cal disposar d'un certificat d'identitat digital com l'idCAT, per exemple.

Un cop demanat el vot per correu, es rebrà a casa tota la documentació i, en aquell mateix moment, la persona sol·licitant podrà donar a la persona funcionària de Correos el vot a canvi d'un justificant conforme ha votat.

Qui ho prefereixi, pot portar el seu vot directament a l'oficina de Correos fins a les 14 h del 12 de febrer. Correos portarà tots els vots recollits als domicilis o a les oficines directament a les meses electorals el dia dels comicis.

A més, es pot seguir la traçabilitat del vot emès de dues formes: si la sol·licitud s'ha realitzat telemàticament, s'ha de consultar la pàgina des d'on s'ha fet la sol·licitud. I si s'ha realitzat presencialment, es pot fer el seguiment a la pàgina de Correos.

Darrera actualització: 28.01.2021 | 09:11