Nou cartipàs i estructura organitzativa municipal

Divendres, 26 de juliol de 2019 a les 09:00

El govern municipal ha presentat el nou cartipàs municipal, que crea àrees organitzatives i visibilitza els eixos d'actuació del nou mandat: acció social, sostenibilitat, igualtat i desenvolupament. 

Les sessions plenàries celebrades aquest mes de juliol han servit per aprovar diferents aspectes organitzatius, administratius i polítics del nou mandat municipal, així com per donar compte de la nova estructura organitzativa municipal, que aplega regidories agrupades en Àrees de Govern, per tal de canalitzar les polítiques municipals i millorar l'eficàcia en l'acció administrativa i de govern.

Àrea de Territori i Sostenibilitat

Aplega les regidories d'Urbanisme i Habitatge, Obres i Projectes, Medi Ambient i Serveis i Via Pública. D'aquesta manera s'incorporen tots els serveis territorials municipals, i es fomenten les polítiques de sostenibilitat enteses com un eix d'actuació transversal, que actuï des d'una perspectiva global.

Joan Molina esdevé el titular d'aquesta àrea, qui també gestionarà els serveis de foment de l'ocupació i les polítiques en matèria de tecnologies de la comunicació. Serà, per tant, tinent d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Polítiques Digitals i Ocupació.

Àrea de Benestar i Acció Social

Se centralitzen en una mateixa àrea la prestació dels serveis municipals d'acció social que fan incidència en el benestar de la ciutadania, així com en els seus drets socials i ciutadans. Aplega les regidories de Salut i Consum, Gent Gran, Solidaritat i Cooperació i Serveis Socials.

Àrea d'Administració Oberta

És manté i amplia el compromís amb les polítiques de govern obert i transparència, així com el foment de la participació com a eix transversal en l'acció municipal. Aplega les regidories de Comunicació, Participació Ciutadana i Govern Obert i Transparència.

Tant aquesta àrea com l'anterior recauran en Maria Llauradó, qui serà tinenta d'alcaldia de Benestar i Acció Social i d'Administració Oberta.

Àrea de Desenvolupament Econòmic

Aplega les regidories de Comerç, Promoció Econòmica, Turisme i Patrimoni, com a eixos del desenvolupament econòmic i social de Begues.

Jordi Montaña n'és el titular, qui també s'ocuparà de la gestió dels serveis de Protecció Civil i de les polítiques vinculades als transports i a la mobilitat urbana. Serà, per tant, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Econòmic, Protecció Civil i Mobilitat i Transport

Àrea d'Educació i Cultura

La gestió de les polítiques culturals i les competències municipals en matèria d’educació es recullen en aquesta àrea, que aplega les Regidories d'Educació, Política Lingüística i Cultura.

Àrea d'Igualtat

S'aprofundeix en les polítiques d'igualtat des d'una perspectiva global: feminisme, diversitat sexual, igualtat de gènere,... Per aquest motiu es crea aquesta nova àrea que incorpora la regidoria de la Dona, LGTBI+ i polítiques d'inclusió.

Tant aquesta àrea com l'anterior seran gestionades per Anna Méndez, tinenta d'alcaldia d'Educació, Cultura i Igualtat.

Regidories d'Esports i Joventut

Alfons Duran estarà al capdavant d'aquestes dues regidories, gestionant les seves polítiques i recursos, en tant que Regidor d'Esports i Joventut.

Àrea de Serveis Generals

Mercè Esteve, alcaldessa de Begues, assumeix directament la gestió dels serveis econòmics i de personal, així com la Policia Local, a través d'aquesta àrea que aplega les regidories de Seguretat Ciutadana, Hisenda i Recursos Humans.

Altres acords del plenari

El plenari també va aprovar per unanimitat la periodicitat amb que se celebraran els plens municipals (cada mes) així com la composició dels diferents òrgans de funcionament de la corporació i les retribucions del conjunt de regidores i regidors. L'aprovació d'aquest darrer punt va comptar amb els vots a favor dels grups municipals de JxCat i PSC (7), l'abstenció d'ERC (3) i els vots en contra de C's, CUP i BEC (3).

Darrera actualització: 26.07.2019 | 09:06