Nova fase del pla de mesures en favor del Govern Obert

#GoBegues! és la marca sota la qual es recolliran a partir d’ara totes les actuacions impulsades per l’Ajuntament de Begues en favor de la transparència i la informació pública, la participació, les dades obertes o foment de l’administració electrònica, entre d'altres.

Un dels objectius del present mandat municipal ha estat implementar mesures que permetessin avançar en dues direccions: de la ciutadania envers l’administració, i de l’administració cap a la ciutadania. En la primera direcció s’ha estat treballant per facilitar l’accés de les beguetanes i dels beguetans a l’administració municipal en àmbits com la presa de decisions, la participació o la tramitació electrònica. En són exemples:

 • Unificació en el web municipal de tots els espais estables de participació, per facilitar-ne l’accés a la ciutadania, fent públics tots els materials de treball i acords de cada espai.
 • Creació de nous espais estables de participació, com la Taula d'Entitats fruit del procés participatiu de la Xarxa Associativa de Begues.
 • Accions directes com el procés de definició de la nova Ordenança de Civisme, l’elecció del nom del Parc de la Costeta o la ubicació de la plaça de l’U d’Octubre de 2017.
 • Adhesió a la plataforma Decidim, que permetrà centralitzar tots els processos  de debat, i crear noves eines interactives de consulta i participació.
 • Activació de la Borsa de Voluntariat.
 • Nova aplicació mòbil BeguesApp amb vies de comunicació directa per notificar incidències a la via pública o contactar amb l’alcaldessa de Begues.
 • Implantació de l’administració electrònica.

Actualment s’està treballant en la fase final de projectes com ‘Begues, eficient i transparent’, presentat a principis de 2018. Un dels resultats d’aquest pla serà la reorganització del portal de tràmits electrònics de Begues, que possibilitarà una sistema més fàcil i directe per part de la ciutadania a l’hora de fer les seves gestions en línia. També en breu s’iniciarà l’elaboració de les Cartes de Serveis municipals, que incorporaran indicadors d’avaluació i control de la qualitat dels serveis que presta l’Ajuntament de Begues. Un important pas en la gestió dels serveis públics municipals, que abans de l'estiu va rebre l'impuls de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, qui subvencionarà els costos del projecte. 

Transparència de l’Ajuntament vers a la ciutadania

La renovació del segell de qualitat Infoparticipa és un clar reflex del bon nivell de dades obertes i accés a la informació pública que ofereix l’Ajuntament de Begues a la seva ciutadania, amb la voluntat de posar a disposició pública la gestió de l’administració. En aquest sentit cal destacar, entre d’altres accions:

 • L’habilitació d’espais de dades en obert al web municipal i al portal de transparència.
 • La formació continuada a personal tècnic i càrrecs electes sobre legislació i procediments de transparència.
 • Increment del nombre de notícies i publicacions als canals digitals de l’Ajuntament (web, xarxes socials, butlletí electrònic) amb incidència en convocatòries, processos, rendiment de comptes,...
 • Accions per acostar projectes municipals a la ciutadania, com la xerrada sobre el Parc de La Costeta, l’exposició del Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran o l’Espai Participatiu de Cooperació.
 • Implantació de la Videoacta dels plens municipals

  L’objectiu de totes aquestes accions segueix sent el d’avançar en una major i més directa relació de la ciutadania amb la seva administració de proximitat.

Dijous, 22 de novembre de 2018 a les 09:00
Darrera actualització: 16.11.2018 | 16:34