Nova plataforma digital per impulsar la participació ciutadana

Dimarts, 23 d'octubre de 2018 a les 09:00

Mitjançant l'eina telemàtica 'Decidim', impulsada per la Diputació de Barcelona, es facilitarà la presa de decisions de la ciutadania en diverses propostes concretes de polítiques municipals.

L'Ajuntament de Begues ja forma part de Decidim, una eina telemàtica i no presencial impulsada per la Diputació de Barcelona que té per objectiu facilitar la participació sobre decisions municipals de caràcter públic i afavorir la realització de propostes concretes d'actuació per part de la ciutadania.

Decidim és un projecte de software lliure desenvolupat de manera conjunta per diverses administracions. El Consorci Localret coordina i dóna suport en el procés d'implantació als ajuntaments que, com el de Begues, s'han adherit a la plataforma que originàriament es va posar en marxa a Barcelona.

Un codi de garanties democràtiques assegurarà que l'ús i extensió de la plataforma respecti els principis democràtics de la transparència, la traçabilitat, l'accés universal a la participació i el caràcter lliure i obert del codi. Alhora, un grup de treball interinstitucional contribuirà a la coordinació i la suma d'esforços.

El projecte s'inicia amb 32 ajuntaments i dos ens locals.

Darrera actualització: 22.10.2018 | 11:45