Permís per a les sortides controlades de menors

Dilluns, 27 d'abril de 2020 a les 09:00

Des d'ahir diumenge s'autoritzen les sortides puntuals d'infants acompanyats per una persona adulta (en el cas de menors de 14 anys) o sota responsabilitat dels tutors (per a joves de 14 a 18 anys). Com a màxim, una hora al dia i a menys d'un quilòmetre de distància del domicili. No estan permeses les concentracions de persones que no conviuen al mateix domicili ni l'ús dels elements dels parcs de jocs infantils.

Des d'aquest diumenge, 26 d’abril, els infants menors de 14 anys poden sortir una estona diària al carrer, segons el pla de desconfinament gradual del govern espanyol i que s’allargarà fins a finals de maig. 

Així, els infants podran sortir una hora al dia entre les 9 i les 21 h, i sempre acompanyats d’una persona adulta. Podran passejar, córrer, saltar i fer exercici però mai més lluny d’un quilòmetre de casa seva. A més, cada persona adulta podrà sortir amb fins a tres infants. Aquests podran portar joguines o patinets, però no podran usar els parcs i els jocs infantils comuns. Cadrà mantenir la distància mínima de seguretat de dos metres amb d'altres persones.

A aquestes normes generals, dictades pel govern central, s'hi afegeixen les recomanacions que ha fet públiques la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu d'establir franges horàries diferenciades per edat per evitar aglomeracions. La recomanació del govern català passa per realitzar les sortides amb els infants més petits al migdia, abans de dinar, i, amb els més grans, per la tarda. 

Pel que fa als joves d’entre 14 i 18 anys, podran sortir a fer les mateixes activitats que es permeten a les persones adultes (compres bàsiques, passejar el gos i llençar les escombraries), en les seves mateixes condicions i sempre que els seus tutors legals els ho permetin. 

En qualsevol cas, cap menor amb febre o símptomes compatibles amb la Covid-19 podrà sortir al carrer. En tots els casos, l’ús de mascaretes és recomanat, ja siguin les quirúrgiques distribuïdes en farmàcies, o de tela com les que s'han repartit a tota la població de Begues.

Amb tot, l'Ajuntament de Begues fa una crida, una vegada més, a complir aquestes normes de forma rigorosa, en tant que el màxim confinament continua essent necessari per a superar amb seguretat la pandèmia.

Darrera actualització: 26.04.2020 | 14:37

Imatges

Normes sortida de menors a l'espai públic Recomanacions sortida de menors a l'espai públic