Presentació de les noves trobades al jaciment de la cova de Can Sadurní

El proper diumenge 24, es farà la presentació de les noves troballes arqueològiques al jaciment de Can Sadurní. A les 11 h es farà una xerrada informativa a l'Escorxador, i posteriorment es podrà visitar la cova.

Durant la campanya d\'excavacions d\'aquest estiu, s\'han trobat a la cova quatre esquelets d\'una antiguitat de 6.400 anys. En concret, es tracta del cos d\'un adult d\'uns 50 anys, el d\'un subadult, i el de dos infants.

La peculiaritat principal de la troballa és el mètode amb què van ser inhumats, ja que no van ser enterrats. Senzillament van ser dipositats a l\'interior de la cova, seguint l\'arc que forma la pared nord de la cavitat, i s\'hi van dipositar sediments a sobre de forma natural, en forma de petits desprendiments. Aquest mètode d\'inhumanació no s\'havia trobat fins ara a la Península Ibèrica.

Aquestes condicions han permès que els cossos es mantiguessin conservats durant tot aquest temps, ja que dos dels quals s\'han trobat en molt bon estat de conservació i pràcticament sencers.

Dimecres, 20 de novembre de 2013 a les 00:00
Darrera actualització: 09.08.2016 | 12:53