Presentació de les noves trobades al jaciment de la cova de Can Sadurní

Dimecres, 20 de novembre de 2013 a les 00:00
El proper diumenge 24, es farà la presentació de les noves troballes arqueològiques al jaciment de Can Sadurní. A les 11 h es farà una xerrada informativa a l'Escorxador, i posteriorment es podrà visitar la cova.

Durant la campanya d\'excavacions d\'aquest estiu, s\'han trobat a la cova quatre esquelets d\'una antiguitat de 6.400 anys. En concret, es tracta del cos d\'un adult d\'uns 50 anys, el d\'un subadult, i el de dos infants.

La peculiaritat principal de la troballa és el mètode amb què van ser inhumats, ja que no van ser enterrats. Senzillament van ser dipositats a l\'interior de la cova, seguint l\'arc que forma la pared nord de la cavitat, i s\'hi van dipositar sediments a sobre de forma natural, en forma de petits desprendiments. Aquest mètode d\'inhumanació no s\'havia trobat fins ara a la Península Ibèrica.

Aquestes condicions han permès que els cossos es mantiguessin conservats durant tot aquest temps, ja que dos dels quals s\'han trobat en molt bon estat de conservació i pràcticament sencers.

Darrera actualització: 09.08.2016 | 12:53