Prorrogades una setmana les mesures anticovid

Dilluns, 18 de gener de 2021 a les 09:00

El confinament municipal de dilluns a diumenge, el confinament nocturn i el tancament de comerços no essencials els caps de setmana, entre altres mesures, es continuaran aplicant almenys fins al 24 de gener a causa de l'augment de contagis a Catalunya.

La Generalitat de Catalunya ha prorrogat les mesures per frenar la propagació de la covid almenys fins al 24 de gener. La causa ha estat l'augment dels contagis diaris a tot el país i, en conseqüència, també de la pressió assistencial als centres sanitaris.

D'aquesta manera, continuen en vigor el confinament municipal de dilluns a diumenge, el confinament nocturn (entre les 22 h i les 6 h), el tancament de comerços i serveis no essencials els caps de setmana o la limitació a sis persones en les trobades socials, entre altres mesures.

En aquest sentit, un estudi de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica difós per TV3 indica que el 14% de les infeccions a Catalunya es produeixen en reunions socials fora de la llar i un 11% provenen d'amics o familiars que venen a casa de visita.

Dades massa altes a Begues

L'índex de risc de propagació frega actualment els 1000 punts a Begues, considerat molt alt. La taxa de reproducció, a més, se situa per sobre de l'1,5 (quan hauria de ser inferior a l'1). En tan sols una setmana s'han diagnosticat 40 nous casos positius.

Per això, des de l'Ajuntament de Begues es torna a fer incidència en la responsabilitat personal a l'hora d'aplicar les mínimes normes sanitàries per a evitar la propagació de la covid, com mantenir una distància de seguretat entre persones, portar la mascareta correctament col·locada i higiene de mans.

En paral·lel a aquestes xifres, les vacunacions ja han començat a Begues. Després de rebre-la les persones residents i el personal laboral de la Residència Novaurora, ara ha estat el torn del personal del CAP Pou Torre i s'aniran estenent en funció del pla del Departament de Salut.

Darrera actualització: 18.01.2021 | 07:56