Nova fase de reobertura d'equipaments municipals per a l'activitat de les entitats locals

Dijous, 8 d'octubre de 2020 a les 09:00

Al llarg d'aquest mes d'octubre, les entitats culturals i socials de Begues ja podran accedir al Centre Cívic El Roure, l'Escorxador, la Nau i el Petit Casal, que reobriran, en aquesta primera fase, per a assajos, classes o reunions. Entitats i Ajuntament han treballat aquestes darreres setmanes en les mesures de prevenció a seguir, a partir de les propostes de protocols anticovid presentats per cada entitat en base al tipus d'activitat que desenvolupen.

A meitat d'aquest mes d'octubre reobriran parcialment un nou grup d'equipaments municipals que encara tenien la seva activitat restringida per causa de la pandèmia de la covid-19. Es tracta del Centre Cívic El Roure, l'Escorxador, la Nau i el Petit Casal que, en aquesta primera fase, reobriran per a acollir les activitats d'entitats locals que ja es venien organitzant de forma regular abans de la pandèmia.

D'aquesta manera, aquestes entitats recuperaran progressivament el calendari d'assajos, classes o reunions, a partir de les sol·licituds d'espais formulades per cada una d'elles. Això sí, els diferents equipaments han establert una sèrie de mesures extraordinàries per a oferir les màximes mesures de prevenció davant de contagis, amb aforaments adaptats, accessos controlats i recorreguts marcats.

Així, les entitats han hagut de presentar un protocol de prevenció i establir un seguit de mesures que permetin reduir els riscos de contagi entre les persones assistents a cada activitat i, en cas que se'n produís cap, garantir la traçabilitat dels contactes del grup. A través d'aquests protocols s'han establert mesures com la definició i aforament de l'espai on realitzar cada activitat, com efectuar les entrades i sortides i l'aplicació d'altres mesures anticovid (com la presa de la temperatura o l'ús de gel hidroalcohòlic).

Per a la definició d'aquests protocols i l'organització dels diferents espais, les entitats han treballat conjuntament amb l'equip coordinador de desconfinament de l'Ajuntament, format pels responsables tècnics dels diferents serveis i departaments, així com el coordinador de Prevenció de Riscos, Seguretat i Salut del consistori.

La progressiva flexibilització dels horaris i dels espais anirà en funció de l'evolució de la pandèmia. La reobertura del Centre Cívic El Roure, l'Escorxador, la Nau i el Petit Casal, se suma als equipaments que ja han anat recuperant la seva activitat en anteriors fases, com són la Biblioteca La Ginesta, Cal Pere Vell, la Piscina Municipal, la Zona Esportiva, la Deixalleria Municipal, la Llar d'Infants El Guinyol o el Cementiri.

L'Ajuntament de Begues està enllestint els protocols d'actuació per a la reobertura de la resta d'equipaments i serveis, així com la recuperació d'activitats obertes al públic en general amb les màximes garanties de seguretat i prevenció.

Darrera actualització: 06.10.2020 | 19:55