Repunt del nombre de persones amb símptomes de covid-19

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 09:00

No es disposa de dades oficials totals, degut a la impossibilitat de realitzar testos de detecció a totes les persones que presenten símptomes. Tot i això, el CAP Pou Torre informa que han detectat un augment del nombre de persones simptomàtiques.

L’equip mèdic del CAP Pou Torre ha alertat d’un augment del nombre de persones que en els darrers dies han presentat símptomes propis de coronavirus: principalment febre, tos seca i dificultats respiratòries. En no disposar de prou testos de detecció ràpida per practicar a tothom, es fa difícil xifrar de manera exacta el nombre de beguetans i beguetanes que podrien considerar-se infectats. Els casos diagnosticats com a positius mitjançant test s’elevaven a 20 aquest cap de setmana, però el centre d’atenció primària de Begues parla de més d’un centenar de persones amb simptomatologia. La majoria de casos, lleus.

Davant de possibles símptomes, cal contactar per telèfon amb el 061 o directament amb el CAP al 93 639 23 56. Per a emergències es pot contactar amb el 112 o la Policia Local al 93 639 10 90. Es recomana també descarregar l’aplicació STOP COVID-19 per al seguiment i vigilància de les persones afectades.

Si els símptomes són lleus, el tractament passa per l’aïllament domiciliari i el compliment de les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries.

L’equip del CAP de Begues segueix treballant a ple rendiment per garantir l’atenció primària a tota la població. L’ambulatori manté actius els seus recursos i, a més, l’Ajuntament ha habilitat 3 allotjaments al poble destinats a l’equip mèdic del centre, per facilitar la seva dedicació exclusiva a la població en les millors condicions de descans i garantint l’aïllament de les seves respectives famílies per evitar riscos de contagi.

No podem relaxar el confinament

Davant d’aquesta situació, és fonamental que es mantingui el confinament com a principal mesura de prevenció del contagi, especialment en els dies que vindran. L’Ajuntament de Begues insisteix que:

  • Només es permet la mobilitat de persones que treballin en serveis essencials.
  • Cal reduir les sortides a comprar, només productes de primera necessitat i agrupant les compres per evitar sortir a diari.
  • Els clients han de complir les distàncies de seguretat amb d’altres persones, i els establiments estan obligats a vetllar pel correcte compliment de les mesures d’aforament i prevenció.
  • El passeig de mascotes s’ha de realitzar el més a prop possible del domicili, i per l’estona estrictament imprescindible.

La Policia Local de Begues ha intensificat encara més els controls de desplaçaments, i es reforçarà la seva tasca informativa amb la incorporació de dues agents cívics a la zona centre.

Darrera actualització: 08.04.2020 | 14:37