S'allarga fins al juny la campanya de detecció precoç del càncer colorectal

Les persones d'entre 50 i 69 anys es poden realitzar una prova gratuïta a la farmàcia de Begues. En cas de sortir positiva, tenen dret a una colonoscòpia per a descartar possibles complicacions.

La campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte s'allarga fins al juny. La campanya va dirigida a les persones d'entre 50 i 69 anys, les quals poden realitzar gratuïtament a la farmàcia de Begues un test immunològic per detectar sang en femta no apreciable a simple vista.

En cas que la prova surti positiva, les persones afectades tenen la possibilitat de realitzar-se una colonoscòpia a l'Hospital de Viladecans per tal de descartar qualsevol lesió en el còlon o recte. D'acord amb el pacient també es programaria el seguiment i el tractament del cas, si calgués.

L'Institut Català d'Oncologia és l'impulsor d'aquesta campanya que es va posar en marxa al gener i que inicialment tenia una durada prevista de tres mesos, però que s'ha ampliat a sis per donar més opcions als ciutadans de participar-hi. L'objectiu de la campanya és el de detectar a temps una malaltia que afecta unes 6.000 persones cada any a Catalunya, la majoria d'elles majors de 60 anys.