S'amplia l'abast de la xarxa pública de wifi

Dimarts, 2 d'abril de 2019 a les 09:00

La xarxa WiFiBegues obté més ample de banda i arriba a més equipaments municipals i espais públics gràcies al projecte WiFi4EU de la Comissió Europea.

S'amplia l'abast de la xarxa gratuïta WiFiBegues. Des d'aquest abril, hi ha més punts de lliure connectivitat a internet gràcies al programa WiFi4EU de la Comissió Europea, destinat a oferir a la ciutadania accessos de qualitat a internet. D'aquesta manera es reconeix la feina que es realitza a Begues en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Així, els espais on es pot gaudir de la WiFiBegues ampliada són la zona centre (passeig de l'Església, Petit Casal o Cal Pere Vell), l'Ajuntament i els seus entorns, la zona esportiva al voltant de la Piscina Municipal, l'edifici del Cactus, la plaça Lina Font i el Centre Cívic El Roure i la Biblioteca La Ginesta.

A finals de l'any passat, Begues va ser un dels 44 municipis catalans seleccionats per la Comissió Europea per a participar en el programa WiFi4EU. Begues va rebre una subvenció de 15.000 euros per a la instal·lació de punts d'accés a la xarxa pública d'internet a altres espais comuns.

D'aquesta manera, Begues pot evitar els límits de la legislació espanyola, la qual prohibeix ampliar la xarxa wifi a altres zones del municipi o dotar-la de més amplada de banda, perquè la legislació no permet que una administració sigui competència de les empreses de telecomunicacions.

Darrera actualització: 01.04.2019 | 11:08

Imatges

WiFi4EU