TEMPORAL A BEGUES: ACTUALITZACIÓ D'INFORMACIÓ

Dimecres, 22 de gener de 2020 a les 16:00

L'Ajuntament de Begues ha emès un nou ban municipal davant la reactivació del temporal prevista per a aquesta tarda i nit. Es manté la suspensió d'activitats i el tancament d'equipaments i de pistes forestals. Els serveis municipals i d'emergències segueixen treballant per resoldre les múltiples incidències que el temporal segueix provocant.

Aquest migdia de dimecres s'ha emès un nou Ban d'Alcaldia que manté algunes de les mesures que ja es van decretar ahir:

  • El tancament i suspensió de totes les activitats programades al Centre Cívic El Roure i a la Biblioteca la Ginesta
  • La suspensió de totes les activitats a l'aire lliure i al medi natural.
  • El tancament de camins forestal, inclosa la pista Begues-Torrelles

Des de l'inici de l'episodi, s'ha mantingut actiu el grup de coordinació municipal, format per tècnics del consistori, cossos de seguretat i emergències i el govern municipal. Després d'una nit de gran mobilització per la recerca del veí que havia desaparegut (i que finalment ha aparegut sa i estalvi), des d'aquest matí els treballs s'han centrat en la resolució de les múltiples incidències provocades per aquest temporal excepcional que està assotant tot el país.

En aquest sentit s'han prioritzat els treballs per garantir la seguretat de les persones, evitar les afectacions a la mobilitat i insistir a les empreses subministradores de serveis per recuperar l'abastiment d'aquelles zones afectades.

Subministrament de serveis

Qualsevol veí o veïna que tingui problemes en el subministrament de serveis com la llum, el gas, el telèfon o l'aigua ha de notificar-ho directament a la seva companyia subministradora, responsable del servei. Així i tot, des de l'Ajuntament de Begues s'han estat establint contactes amb les diferents companyies per intentar accelerar els treballs de represa d'abastiment. A hores d'ara encara queden alguns punts del municipi amb incidències en la llum i la telefonia. Les companyies en són coneixedores i estan treballant per restablir els serveis, tot i que en alguns casos la caiguda d'arbres ha ocasionat desperfectes en cables o instal·lacions que requereixen una intervenció més complexa.

Tècnics d'Aigües de Barcelona i personal municipal ha estat treballant també durant el dia en la neteja d'embornals per evitar col·lapses en el desguàs de carrers si, com es preveu, les pluges es reprenen aquesta tarda.

Mobilitat amb restriccions

La carretera BV2041 de Begues a Gavà ha patit una lleu esllavissada provocada per la caiguda d'un arbre aquest migdia. Tot i que no ha afectat la via, s'ha produït un esvoranc força important sota l'asfalt del carril de pujada, a l'alçada del punt quilomètric 6,5. Per aquest motiu s'ha senyalitzat la zona i s'hi produeix pas alternatiu fins que hi pugui intervenir en les pròximes hores el servei de manteniment de carreteres per assegurar la zona.

Pel que fa a la pista forestal de Begues a Torrelles, es manté la restricció de pas, ja que hi ha desenes d'arbres amb risc de caiguda. Aquesta tarda s'hi realitzarà una intervenció d'urgència per retirar aquells que presentin un major risc i poder assegurar la seguretat de la pista a partir de demà.

Amb tot, des de l'Ajuntament de Begues es continua recomanant evitar sortir de casa en les pròximes hores, davant l'anunciada represa del temporal prevista per aquesta tarda i nit. Evitant els desplaçaments, evitem els riscos d'accidents o caigudes que, a més, tenen com a conseqüència el possible col·lapse dels serveis d'emergències, que ja es troben al límit després de tantes hores seguides de servei.

Darrera actualització: 22.01.2020 | 16:02