Xerrada sobre la Cova de Can Sadurní a la Tribuna d'Arqueologia

Dimarts, 17 de desembre de 2013 a les 00:00
El proper dimecres 18 de desembre, a les 19 h, la sala d'actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona) acollirà la xerrada "Cova de Can Sadurní. La transformació d'un jaciment" dins del cicle de conferències Tribuna d'Arqueologia 2013-2014.

L’any 2013 suposa per a la cova de Can Sadurní el trenta-cinquè aniversari d’intervencions arqueològiques en el jaciment encapçalades pel CIPAG.

Des de la darrera vegada que els membres d\'aquest col·lectiu van participar en aquest fòrum, l’any 1986, per donar a conèixer el jaciment, s’hi han desenvolupat 21 campanyes més d’excavació. En aquests anys hem assistit al pas d’un jaciment que havia estat donat com a perdut per a l’arqueologia prehistòrica a un jaciment que ha esdevingut una de les estratigrafies arqueològiques més completes de Catalunya. Tot i no haver tocat fons, aquesta estratigrafia transcorre des de l’Epipaleolític antic (10.500 BP) fins a mitjan segle XIX de la nostra era. Resulta remarcable tot el tram pertanyent a la prehistòria recent, pràcticament complet, i especialment interessant tot el desenvolupament del neolític antic i el traspàs al neolític mitjà.

La conferència, a càrrec de Manel Edo i Ferran Antolín, estarà moderada per Araceli Martín. La sessió s’emetrà en directe per vídeostreaming. 


Darrera actualització: 09.08.2016 | 12:54