Recuperem els espais tancats, amb responsabilitat!

Divendres, 16 d'octubre de 2020 a les 09:00

CUP Begues (CUP)

La pandèmia ha paralitzat les nostres vides i, tot i que mica a mica recuperem la normalitat, els espais culturals i socials del poble romanen tancats amb el perjudici que això comporta.

La situació és complicada, la corba de contagis fluctua i és difícil tener certeses. Però la vida continua i hem de viure-la amb responsabilitat. S‘han reobert les escoles i les instal.lacions esportives, podem viatjar i a les ciutats tornen a oferir-se espectacles de cinema, òpera o teatre.

Això ha estat possible amb protocols estrictes i amb l‘esforç dels professionals implicats. Destaquem, en el cas dels centres educatius, l’esforç del professorat, personal no docent i professorat de suport, tan insuficient com indispensable.

Però a Begues, el centre cívic i l‘Escorxador continuen tancats, i just ara comença a parlar-se de reobrir-los a mitjan octubre. Mentrestant, les entitats han hagut d‘assabentar-se pel butlletí municipal del protocol d‘obertura i de l‘existència de l’equip de coordinació del desconfinament. Es gestiona des de dalt, assumint tota la responsabilitat de manera paternalista, sense comptar amb les entitats.

D‘altra banda, es justifica la situació per la despesa que suposaria contractar personal per a regular l‘accés als espais. I alhora no es quantifica l’estalvi per la suspensió d‘activitats; la Festa Major, sense paella popular, ni correfoc, ni discomòbil ni orquestres.

No és el moment d‘incrementar el romanent pressupostari com l’any passat; és el moment de respondre a necessitats sanitàries i socials, i ara també a les culturals. La salut mental també és important.

Cal recuperar els espais culturals, que ens fan més iguals, propicien la reflexió crítica, fomenten la creativitat i el gaudi artístic i ens ajuden, en definitiva, a ser ser més feliços i a fer més poble.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 09:35