Mirador El Mur

Un espai que garanteix unes condicions de silenci i de comoditat òptimes per a la meditació i la contemplació.

Situat en un entorn privilegiat, el mirador del Mur és un lloc idoni per gaudir del silenci i contemplar un paisatge totalment panoràmic del sud del Baix Llobregat. És per això que un dels projectes que van dissenyar els grups de treball del procés participatiu Begues Cittàslow va ser la creació de l’anomenat Parc del Mur, un espai dedicat a la reflexió, la tranquil·litat i la meditació.

El mirador s'ha transformat en un autèntic parc amb recorreguts dissenyats per estimular els sentits de la vista, l’olfacte i l’oïda. s’han planificat quatre passejos sensorials que recorren els camins del mirador. Els colors, les olors, la contemplació i la meditació són els quatre eixos que guien aquestes rutes.
 
A part d’instal·lar nous bancs i de plantar bulbs i plantes d’olors, també hi ha un magatzem de material per guardar-hi l’equipament necessari per organitzar activitats al voltant de la meditació i la contemplació.

També és una part fonamental del projecte la neteja dels camins al voltant del mirador, que permeten fer tot un recorregut fins arribar a altres miradors.Un dels atractius principals del mirador són els camins que desfilen just per sota de les voltes de l’entrada. Es poden recórrer els corriols fins arribar a l’anomenat mirador de la cova, des d’on es veu una panoràmica extensa del Delta del Llobregat.