Begues se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Dones

Dimarts, 5 de març de 2019 a les 09:00

Durant tot el cap de setmana hi haurà actes relacionats amb aquesta jornada, començant pel mateix divendres, 8 de març, amb la lectura del manifest reivindicatiu a càrrec de l'alcaldessa, Mercè Esteve.

El 8 de març Begues commemorarà, un any més, el Dia Internacional de les Dones amb tota una sèrie d'actes reivindicatius i de conscienciació que començaran el mateix dia 8, divendres, amb la lectura del manifest de la jornada. Serà a les dotze del migdia a la plaça de l'Ajuntament i anirà a càrrec de l'alcaldessa, Mercè Esteve.

A les set de la tarda del mateix divendres, la Pallassa Trafalgar explicarà a la Biblioteca La Ginesta històries protagonitzades per dones. La Biblioteca ja va ser divendres passat l'escenari d'un espectacle inclòs dins la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Va ser una Hora del Conte especial en anglès.

Dissabte, el beguetà Ramón Mañé impartirà un taller de defensa personal intuïtiva al poliesportiu de l'escola Sant Cristòfor, entre les deu del matí i la una de la tarda. El taller va adreçat tant a homes com a dones i cal inscriure's abans de dijous enviant un correu electrònic a azaustrela@begues.cat.

El 16 de març, al Teatre El Goula es podran escoltar els poemes musicats pel cantant i guitarrista Paco Damas, qui oferirà un homenatge a les Sin Sombrero, el nom pel qual són conegudes un grup de dones pensadores i artistes espanyoles pertanyents a la generació del 27. L'entrada a l'espectacle, que començarà a les nou del vespre, serà lliure.

Relacionat amb el Dia Internacional de les Dones, el Goula també va acollir un altre espectacle, el 22 de febrer. Va ser Rebota, rebota y en tu cara explota, una performance interpretada per Agnès Tarrida on es denuncia especialment els assassinats masclistes i altres disfuncions provocades per la violència de gènere.

Begues, municipi 100% feminista

El 8 de març d'enguany arriba després de mesos de treball institucional en diferents àmbits, en favor de la igualtat. La setmana passada l'alcaldessa de Begues va presentar les conclusions del Congrés de Dones del Baix Llobregat. A més, juntament amb la resta d'alcaldesses de la comarca, Mercè Esteve ha format part de la comissió de treball del decàleg d'alcaldesses de la comarca que declara el municipi 100% feminista, un fet ratificat pel ple municipal a finals de l'any passat.

Darrera actualització: 04.03.2019 | 22:28

Imatges

Cartell Dia Internacional de les Dones