Aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals per al 2019

Dilluns, 3 de desembre de 2018 a les 09:00

La sessió ordinària del ple municipal de novembre va donar llum verda a les taxes i impostos municipals per a l’any vinent. Abans, s’havia celebrat un ple extraordinari centrat en el projecte del Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran.

El Ple Municipal ha aprovat de forma definitiva les Ordenances Fiscals per a l’exercici de 2019. Un any més, i seguint la tònica establerta al llarg dels darrers exercicis, les polítiques fiscals municipals venen marcades per la contenció. D’aquesta manera, tots els impostos es mantindran en els mateixos tipus impositius i coeficients. En tot cas, aquest fet no impedeix l’increment, més enllà de la voluntat municipal, d’altres valors com els cadastrals.

A banda d’aquesta congelació de tipus impositius, s’inclouran noves bonificacions als impostos municipals, tal com ja es va fer públic en aquesta informació.

L’aprovació definitiva d’aquestes ordenances va rebre els vots a favor dels grups que integren el govern municipal (PDeCAT, GdB i TxB) i els vots en contra dels grups a l’oposició (ERC, EB-ICV i PP).

La sessió plenària ordinària, que va tenir lloc dimecres 28 de novembre, també va aprovar tres declaracions polítiques (vegeu documents adjunts a aquesta notícia), així com l’aprovació inicial de la incorporació del romanent de tresoreria al pressupost municipal a través d’una modificació de crèdit. En l’àmbit econòmic també es van iniciar els tràmits per a la concertació d’una operació de crèdit amb el Banc Sabadell dins el marc del programa de crèdit local de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de dotar part del finançament per a l’execució del Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran.

L’equipament per a la gent gran, en el centre del debat.

Prèviament a la celebració del Ple Ordinari, s’havia celebrat una sessió extraordinària convocada per l’alcaldia a petició dels grups municipals a l’oposició. La sessió va comptar amb la presència de tècnics municipals i de representants de les empreses externes que estan participant en el procés de definició del projecte. D’aquesta manera es pretenia obtenir la màxima informació sobre el procés realitzat fins al moment, les característiques del projecte constructiu i de servei, la gestió o el sosteniment econòmic del projecte.

La sessió completa en vídeo, es podrà consultar en breu –un cop certificada digitalment l’acta de la sessió–  al portal de reproduccions del Ple Municipal de Begues.

Darrera actualització: 16.12.2018 | 21:13