La Biblioteca La Ginesta reobre dilluns totes les instal·lacions però amb aforament limitat

Divendres, 25 de setembre de 2020 a les 09:00

Ja no caldrà demanar cita per anar a l'equipament, però tots els seus espais tenen l'aforament limitat. Les persones usuàries hauran de portar la mascareta correctament col·locada, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d'entrar i mantenir la distància de seguretat requerida amb d'altres persones.

Dilluns, 28 de setembre, la Biblioteca La Ginesta reobre tots els serveis però amb restriccions a causa de la pandèmia de la covid-19 i d'acord amb les condicions aprovades pel pla d'actuació de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

Així, la reobertura de l'equipament serà parcial i amb aforament limitat, sempre amb mascareta col·locada sobre boca i nas i amb l'ús d'hidrogel que es troba a l'entrada.

Ja no caldrà demanar cita per entrar-hi, però tothom qui hi vagi haurà de deixar les seves dades per garantir la traçabilitat en cas que es detectés un cas de covid.

Es podrà utilitzar la màquina d'autopréstec sempre que prèviament s'hagi fet la neteja de mans. Els retorns es continuaran fent a la bústia habilitada per a aquest ús.

L'horari ja serà el d'hivern:

  • Matins de dimecres (de 10 a 13.30 h) i dissabtes (de 10 a 14 h)
  • Tardes de dilluns a divendres (de 15.30 a 20.30 h)

Recepció

Les persones que hagin de ser ateses al taulell hauran de respectar la distància de seguretat d'1,5 metres i només s'atendrà de forma grupal si es tracta d'integrants del mateix grup familiar. La resta haurà d'esperar al vestíbul d'accés respectant igualment la distància de seguretat.

L'aforament màxim es limita a 7 persones assegudes a l'espai destinat a l'estudi comptant la que ocupi el lloc de l'ordinador. Entre persona i persona hi haurà un espai de 2 metres. El servei de consulta de diaris i revistes en la sala estarà fora de servei.

L'ús de l'ascensor quedarà restringit a les persones amb mobilitat reduïda o serveis interns per traslladar càrregues pesades o mobiliari. 

Sala infantil

Accés lliure a la col·lecció només per a préstec. Els documents consultats s'hauran de dipositar en els carros habilitats per posar-los en quarantena per un període de 48 hores.

Només es permetrà l'ús de la sala com a espai d'estudi als infants majors de 10 anys i amb un aforament màxim de 10 persones mantenint una distància entre elles de 2 metres.

Aula polivalent

No estarà permès l'accés, amb l'excepció de les activitats organitzades per la pròpia biblioteca. En aquest cas es respectarà l'aforament que garanteixi una distància de 2 metres entre persones.

Sala general

Es permetrà l'accés lliure a la col·lecció només amb la finalitat de préstec. Els documents tocats s'hauran de dipositar en els carros habilitats per posar-los en quarantena per un període de 48 hores.

En l'espai destinat a estudi hi haurà un aforament màxim de 22 persones i es mantindrà una distància mínima de 2 metres entre elles. 

Altres aspectes a tenir en compte

El servei de neteja desinfectarà les instal·lacions a diari i, els dimecres, quan la biblioteca obre matí i tarda, es realitzarà també una neteja dels espais al migdia.

En qualsevol cas, totes les mesures exposades s'aniran adequant seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i dels serveis tècnics municipals. El personal de la Biblioteca serà al vostre servei per ampliar aquesta informació o aclarir qualsevol dubte.

Darrera actualització: 24.09.2020 | 21:35