Culmina la restauració de l'ermita de Santa Eulàlia

Divendres, 19 d'octubre de 2018 a les 09:00

Els treballs de renovació del temple s'inauguraran oficialment diumenge, 21 d'octubre, a les onze del matí, en el marc de la Festa del Most.

Diumenge, 21 d'octubre, s'inaugurarà oficialment la restauració de l'ermita de Santa Eulàlia. Serà a les onze del matí en el marc de la Festa del Most, en el transcurs de la qual s'oficiarà una missa i, a l'esplanada exterior, es ballaran sardanes amb la Cobla Vila d'Olesa. També es vendran les tradicionals coques beneïdes.

Les reformes a l'ermita de Santa Eulàlia s'han anat succeint des del 2014, quan l'Ajuntament de Begues se'n va fer càrrec en ser cedida per la família Vendrell. La darrera intervenció ha consistit en la reparació de les façanes, la neteja del sotabosc de l'entorn, l'adequació dels itineraris exteriors i la instal·lació de vídeo-vigilància.

Prèviament a aquests treballs, finançats amb el suport de la Diputació de Barcelona, ja s'havien restaurat els paraments interiors, del retaule i el cor, s'havia instal·lat il·luminació interior i millorat l'esplanada exterior. També es van portar a terme treballs de recerca històrica i arqueològica, i la renovació de la coberta de la nau i sagristia, la restauració de finestres i la construcció d'un lavabo a l'exterior.

Les primeres obres realitzades a l'edifici tenien la finalitat de renovar-ne la teulada, ja que era el principal problema que presentava quan l'ermita va ser cedida al municipi i, posteriorment, s'ha anat fent front a la resta d'aspectes que requerien una millora.

L'ermita ha estat al llarg dels segles un espai de trobada i relació per als veïns i veïnes de Begues. La voluntat municipal és que l'ermita aculli més activitats municipals en el futur i que pugui ser cedida per a cerimònies particulars.

Darrera actualització: 18.10.2018 | 11:08