El Parc del Garraf se suma a la commemoració del Dia Europeu dels Parcs Naturals

Dijous, 23 de maig de 2019 a les 09:00

Diumenge, 26 de maig, hi haurà una ruta guiada gratuïta a la cova Negra (11h). La Xarxa de Parcs Naturals ha organitzat unes 50 activitats fins al 9 de juny a tots els espais naturals que gestiona.

Demà, 24 de maig, serà el Dia Europeu dels Parcs Naturals. Per commemorar-lo, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha organitzat una cinquantena d'activitats a totes les àrees naturals que gestiona. Des de dissabte i fins al 9 de juny s'hi podran trobar des de caminades a peu fins a rutes guiades, jornades de portes obertes, tallers infantils, exposicions i concursos, entre altres.

Al Parc del Garraf, on s'ubica part del terme municipal de Begues, diumenge vinent hi haurà a les 11 h una ruta guiada gratuïta a la cova Negra, situada al terme municipal de Sant Pere de Ribes. Es tracta d'un itinerari d'uns 25 metres de llargada. Després d'una gatera d'uns 5 metres, els participants gaudiran de la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal.

La resta d'activitats programades per a aquest Dia Europeu dels Parcs Naturals es pot consultar a la web de la Xarxa de Parcs Naturals. Tot i això, si es vol aprofundir encara més en els secrets i paisatges del Parc del Garraf, és molt recomanable visitar el Centre d'Informació del Parc, ubicat a l'edifici modernista La Pleta, a Sitges, on es pot gaudir d'exposicions i audiovisuals sobre diferents aspectes d'aquest espai natural.

En record dels primers parcs naturals europeus

El Dia Europeu dels Parcs Naturals és una iniciativa de la federació Europarc, una organització que aplega les entitats que gestionen espais naturals protegits de 38 països del continent. L'efemèride commemora la declaració dels primers parcs nacionals a Europa, concretament a Suècia, el 1909.

Darrera actualització: 22.05.2019 | 18:27