Una vintena de joves d'arreu del món participen al camp de treball internacional a la cova de Can Sadurní

Dilluns, 8 de juliol de 2019 a les 16:00

L'Archeology in Garraf es desenvolupa entre l'1 i el 15 de juliol i hi participen una vintena de joves d'entre 18 i 29 anys d'arreu del món.

Ja està en marxa una nova edició de l'Archeology in Garraf, el camp de treball internacional que es desenvolupa a la cova de Can Sadurní entre l'1 i el 15 de juliol organitzat per la Coordinadora de Camps de Treball Internacionals de Catalunya (COCA) i que porta a terme el CIPAG.

En aquesta edició participen una vintena de joves d'entre 18 i 29 anys de 13 nacionalitats (Armènia, Bèlgica, Bielorússia, Espanya, França, Itàlia, Marroc, Mèxic, Paisos Baixos, Polònia, Regne Unit, República Txeca i Rússia). Tots ells realitzaran excavacions a diversos sectors del jaciment prehistòric de Begues i participaran en el manteniment i adequació de l'entorn i els accessos.

Una altra de les tasques que portaran a terme serà la recuperació d'alguns elements patrimonials de pedra seca dels voltants de la cova, a més de practicar i experimentar amb les formes i materials (bàsicament elements vegetals i argila o fang) que es devien usar durant l'època del Neolític.

Els joves també participaran en altres activitats culturals del municipi, com un taller de danses del món que tindrà lloc divendres, 12 de juliol a partir de les vuit del vespre al Mur, organitzat per Òmnium Cultural juntament amb el CIPAG. Els joves també van assistir a un sopar de germanor dissabte a l'Escola Sant Cristòfor. A més, divendres van ser rebuts per l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve.

Campus de conservació i restauració

Un cop hagi finalitzat el camp de treball internacional, el CIPAG posarà en marxa la campanya d'excavacions d'estiu, entre el 20 de juliol i el 10 d'agost. Per aquest motiu, l'entitat busca dos estudiants de Grau o equivalent de conservació i restauració de Béns Culturals. Per a més informació, romerplau@gmail.com.

Darrera actualització: 08.07.2019 | 09:08