Regidoria de Salut i Consum

La regidoria de Salut i Consum realitza projectes i serveis encaminats a promoure estils de vida saludables i prevenir situacions de risc per la salut, adreçats al conjunt de la ciutadania de Begues. També, vetlla per l'accés de la ciutadania a uns serveis públics de qualitat en matèria sanitària i de protecció dels drets de les persones consumidores, alhora que contempla aspectes preventius davant les possibles epidèmies de caràcter general.

Els objectius que es treballen en l'àmbit de la Salut:

  • Dirigir i coordinar les propostes en matèria de promoció de la salut  per a tota la població
  • Treballar en xarxa amb entitats de l’àmbit de la salut i facilitar plataformes de participació activa d’entitats i institucions.
  • Desenvolupar programes educatius adreçats a les escoles.
  • Desenvolupar programes de promoció de la salut i prevenció del risc (drogues, sexualitat, alimentació...) adreçat a joves, en l’àmbit de l’educació formal, lleure, oci...
  • Promoure hàbits de vida saludables en la gent gran a través d’activitats físiques o conferències.

En matèria Consum, la regidoria gestiona aquelles qüestions o dubtes relacionats amb l’àmbit dels drets del consum, l’etiquetatge i les garanties de productes. Periòdicament, l’Oficina Mòbil d’Atenció del Consumidor de l’OPIC visita Begues i informa sobre diversos aspectes del consum.

L’Ajuntament de Begues col·labora amb la Diputació de Barcelona per oferir un servei d’informació i assessorament en matèria de consum. Des de l’Oficina de l’Atenció a la Ciutadania (OAC) es gestionen i es tramiten aquelles consultes i reclamacions de consum que la ciutadania pugui presentar presencialment o per altres mitjans a través de la bústia del consumidor.

Darrera actualització: 22.06.2020 | 21:13