Begues coordinarà la comissió de Drets Humans del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 09:00

L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, que ja és secretària del Fons, assumeix la coordinació d’aquesta comissió de treball que aplega ajuntaments i administracions municipalistes amb projectes vinculats amb el Drets Humans o bé que hi tenen un interès específic.

Amb l’objectiu d’orientar estratègicament l‘activitat del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, l’organisme s’organitza a través de comissions i grups de treball. En aquets nou mandat, el Fons compta amb les comissions següents: Municipalisme, Drets Humans, Migracions i desenvolupament, Pau i Acció Climàtica.

Pel que fa a la comissió de Drets Humans, el Fons ha confiat la seva coordinació a l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve. Pretén ser un espai d’intercanvi entre municipis i administracions de proximitat per treballar accions i projectes vinculats als drets humans. Entre els objectius per a aquest mandat hi ha la promoció de les accions d’educació en drets humans i l’impuls a una dinàmica transversal dels drets humans dins de l’administració municipal. A més, també es treballarà especialment en pro de la sensibilització, la comunicació i la incidència política sobre països i regions amb grans vulneracions de drets humans.

Tot plegat es vol articular donant més pes a l’aliança de Ciutats Defensores dels Drets Humans. Un projecte de conscienciació ciutadana i política que aplega a 26 municipis d’arreu del país. Begues se sumarà també a aquesta aliança en una mostra més per evidenciar l’aposta del municipi per polítiques socials, d’igualtat i cooperació internacional.

Darrera actualització: 13.02.2020 | 15:12