Begues dedicarà una plaça a l’U d’Octubre de 2017

Dilluns, 30 de juliol de 2018 a les 12:15

El Ple Municipal aprova la convocatòria d’un procés participatiu que permetrà a la ciutadania escollir la ubicació de l’espai. La sessió de juliol també va servir per aprovar de forma inicial la nova Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

Els fets del primer d’octubre de 2017 i les seves repercussions posteriors van trasbalsar la societat catalana i són motiu de preocupació i angoixa, encara avui, per una part important de la ciutadania beguetana. Per aquest motiu, el govern municipal vol fer visible el seu compromís amb la defensa de les llibertats democràtiques que va suposar el referèndum de l’1 d’octubre. Una aposta que se suma a les demandes expressades per algunes entitats del poble i molts ciutadans i ciutadanes que reclamen un reconeixement als fets d’aquell dia.

En resposta a aquestes voluntats, el municipi dedicarà una plaça a l’U d’Octubre de 2017. El Ple Municipal de juliol va aprovar l’obertura d’un procés participatiu al setembre que servirà perquè la ciutadania pugui escollir si aquest nom l’ha de rebre l’espai situat a les portes de l’Ajuntament (popularment coneguda com ‘plaça de l’Ajuntament’, tot i que no es tracta d’un nom regulat oficialment) o el front d’accés al Centre Cívic El Roure. La proposta va rebre els vots a favor dels grups municipals del PDeCAT, GdB, TxB i ERC (9) i els vots en contra d’EB-ICV i PP (4).

Un nou pas cap a la nova Ordenança de Civisme

La sessió plenària també va aprovar de forma inicial la nova Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, en una nova fase del procés participatiu que s’està duent a terme per a la seva elaboració. Ara el text passarà a exposició pública per seguir recollint les aportacions que vulguin fer ciutadania, entitats i partits polítics.

Les diferents fases d’aquest procés es poden consultar en aquest enllaç. L’aprovació inicial va rebre els vots favorables de l’equip de govern i els vots en contra d’ERC i EB-ICV.

Finalment, el plenari es va manifestar a favor de la moció d’adhesió a la Declaració del món local català davant la realitat del refugi a l’estat espanyol, impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

Darrera actualització: 08.08.2018 | 12:23