Begues duplicarà el seus sistemes de televigilància

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 09:00

L'Ajuntament seguirà invertint enguany en càmeres de videovigilància i lectors automàtics de matrícules. Segons dades de Mossos d'Esquadra i la Policia Local, aquests sistemes han donat una alta efectivitat a l'hora de resoldre robatoris a domicilis, així com d'altres delictes. 

Begues disposa de càmeres de videovigilància amb lector automàtic de matrícules que l'Ajuntament té situades als accessos al municipi per la BV-2041, tant des de Gavà com des d'Olesa. Aquests equips permeten un seguiment d'entrades i sortides i la ràpida identificació de vehicles a través de les matrícules.

Amb la voluntat de seguir augmentant la seguretat, l'Ajuntament té previst instal·lar nous sistemes de videovigilància en espais públics, així com en els accessos des de Torrelles i la Plana Novella. Aquests equips també s'instal·laran en els accessos als barris.

Aquesta mesura s'afegirà al recent augment de la plantilla de la Policia Local, que ha passat de 13 a 15 efectius. Tanmateix, des de principi d'any i de forma conjunta amb Mossos d'Esquadra, s'ha posat en marxa el dispositiu Habitatge, que s'activa en la franja de vespre amb servei de patrullatge d'ambdós cossos policials, així operacions de control a les rotondes de la Collada i de Begues Parc.

Descens dels casos de robatori

Les dades facilitades per Mossos d'Esquadra i Policia Local evidencien que en els darrers tres anys el nombre de robatoris amb força a domicilis de Begues ha baixat un 62,2%, arribant fins als 20 casos el passat 2019. D'aquests, un 26% obtenen resolució directa, una xifra superior a la d'altres poblacions. Malauradament en aquests primers mesos de 2020 ja s'han produït alguns primers casos, que es troben en fase d'investigació per part de la policia.

Segons fonts policials, el tipus de delinqüència que practica aquests robatoris són bandes organitzades que actuen arreu de Catalunya. De fet, en els darrers quatre anys s'han detingut i empresonat 40 persones relacionades amb robatoris a domicilis en el nostre terme municipal.

Amb tot, la policia continua recomanant seguir una sèrie de consells per augmentar la seguretat en els nostres habitatges.

Darrera actualització: 28.02.2020 | 13:50