Begues fomenta l'ús del vehicle elèctric

Dimecres, 16 de setembre de 2020 a les 09:00

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, des de l'Ajuntament de Begues es recorda l'aposta decidida del municipi pel foment del vehicle elèctric amb la instal·lació de punts de recàrrega i la implantació de bonificacions fiscals.

Avui comença la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. Fins al 22 de setembre, arreu del continent tindran lloc una sèrie d'activitats amb la intenció de fomentar un tipus de mobilitat sostenible i segura, que faci dels municipis uns espais respectuosos amb el medi ambient.

En aquest sentit, Begues és un bon exemple de municipi compromès amb la preservació de l'espai natural i de la difusió de bones pràctiques de sostenibilitat, com la reducció de les emissions de CO₂ a l'atmosfera, amb la implantació d'una sèrie de mesures favorables a l'ús del vehicle elèctric.

Així, el 2018 es van instal·lar al municipi tres punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Un a la plaça de l'Ateneu i els altres dos a la plaça de l'Ajuntament. Tots tres són de lliure accés. El primer, sense límit horari, mentre que els altres dos estan en funcionament des de les nou del matí fins a les tres de la tarda. Actualment s'està estudiant el projecte d'ampliació d'aquests punts de recàrrega, tant pel que fa a horaris d'ús dels actuals com d'ampliació del nombre d'instal·lacions.

Els punts de recàrrega estan pensants no només per als vehicles privats, sinó també per a la flota de vehicles elèctrics municipals, formada per furgonetes, turismes, motocicletes i bicicletes. I és que es tracta d'un sistema més sostenible, redueix la despesa municipal en carburants i pot ser un model a seguir per la ciutadania.

Bonificacions fiscals

Un model que l'Ajuntament pretén estimular tot oferint facilitats econòmiques. En concret, a les ordenances fiscals es contempla una bonificació en l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, del 75% per als vehicles elèctrics, el màxim legal. En el cas dels híbrids, la bonificació és del 60%, i per als no contaminants (aquells que no superin els 20 gr/CO₂ emesos per quilòmetre), del 40%.

L'aposta de Begues per les polítiques de sostenibilitat no es limita als vehicles de baixes o nul·les emissions. El municipi té en marxa actuacions d'implantació de llums LED a l'enllumenat públic, d'ús de calderes de biomassa en edificis municipals o el sistema de silvopastura com a eina preventiva d'incendis forestals.

Darrera actualització: 17.09.2020 | 14:13