Begues passa avui a la fase 3: què es pot fer i què no

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 09:00

A partir d'avui dijous, 18 de juny, ja no hi haurà franges horàries per sortir al carrer i es podran fer reunions de fins a 20 persones. A més, també es podrà viatjar a qualsevol punt de Catalunya, entre altres mesures.

Begues i la resta de la regió sanitària de Barcelona entren en la fase 3 de desescalada d'avui dijous, 18 de juny. En aquesta nova fase desapareixen completament les franges horàries per sortir al carrer, però es manté l'obligació de portar mascareta en l'espai públic, mantenir la distància de seguretat entre persones i la recomanació d'una higiene freqüent de mans.

Les trobades i els desplaçaments poden ser de fins a 20 persones, tant en domicilis particulars com en l'espai públic. Amb l'entrada en Fase 3 de les darreres regions que faltaven, a partir d'ara la mobilitat ja serà lliure per tot Catalunya.

Pel que fa al comerç, es pot consumir a l'interior de bars i restaurants, fins i tot a la barra, sempre que no se superi el 50% de l'aforament. També es podrà fer servir el 40% de l'aforament de les zones comunes o recreatives dels centres comercials.

Pel que fa a l'esport no professional, es pot realitzar a qualsevol hora del dia. Els gimnasos tenen una restricció de l'aforament del 50% i les classes dirigides han de ser d'un màxim de 20 persones.

Serveis i equipaments municipals

A Begues es mantenen oberts els serveis d'atenció presencial, amb cita prèvia, de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, el Registre Civil i Serveis Socials. La Biblioteca La Ginesta manté el servei de préstec obert, mentre que la Piscina Municipal segueix mantenint operatius els seus espais exteriors: piscina descoberta, pistes de tenis, pàdel i frontó, així com la programació d'activitats dirigides a l'aire lliure. En els propers dies, a més, es reobrirà també la sala de fitness.

La Deixalleria Municipal opera en el seu horari habitual, així com el Cementiri Municipal, obert els dissabtes al matí. També es troba en funcionament la Llar d'Infants El Guinyol, en la recta final d'aquest curs escolar.

No abaixar la guàrdia

Malgrat l'avenç en les fases de desescalada, l'Ajuntament de Begues continua fent una crida a la prudència i la responsabilitat individual. Malgrat la recuperació d'una certa normalitat en l'espai públic, el risc de contagi de la covid-19 continua existint i per aquest motiu cal extremar les precaucions. Les principals recomanacions en aquest sentit són, a dia d'avui, l'ús de la mascareta, la higiene freqüent de mans i el distanciament físic entre persones.

Darrera actualització: 17.06.2020 | 18:06