Begues tornarà a participar en el programa solidari de l'AMB 'Tenim drets, teixim llibertats'

Dimarts, 30 de gener de 2018 a les 09:00

El 8 d'abril es realitzarà al municipi un acte relacionat amb els drets d'asil, al medi ambient, a la salut i a la ciutat, i el Centre Cívic El Roure acollirà a partir de febrer una mostra sobre el programa en el qual participen una desena de localitats catalanes.

Begues participarà un any més en el programa solidari 'Tenim drets, teixim llibertats' que lidera el Servei de Cooperació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquesta ocasió, la desena de municipis que hi prendran part realitzaran actes de conscienciació sobre els drets d'asil, al medi ambient, a la salut i a la ciutat. La regidora de Participació de l'Ajuntament de Begues, Maria Llauradó, va participar en l'acte de presentació del programa, celebrat a Santa Coloma de Cervelló el 27 de gener.

En l'acte, els ponents van explicar que l'objectiu és reflexionar sobre l'aparició de noves situacions ambientals arran de l'arribada de persones refugiades a les costes gregues, però també buscar solucions tant des de la societat civil com nous mecanismes de gestió de la situació des de les institucions.

En aquest context, el programa també servirà per fer una relació de les deixalles que es generen i com es gestionen als municipis metropolitans, i quines es generen i com es gestionen en un camp de persones refugiades. D'aquesta forma, analitzant una problemàtica local i relacionant-la amb un conflicte global es podran descobrir les causes i les conseqüències de moltes polítiques que es realitzen.

Begues celebrarà l'acte municipal de la campanya durant la Setmana de Cooperació i Solidaritat, el 8 d'abril. A més, a partir de febrer, el Centre Cívic El Roure acollirà una exposició on es presenten detallats els continguts en els quals es treballarà en la nova edició de la campanya 'Tenim drets, teixim llibertats'. Consulta el bloc del programa per a més informació.

Darrera actualització: 29.01.2018 | 18:46

Imatges

Tenim drets 2018 Tenim drets 2018