Comença un projecte per conservar la memòria viva de Begues

Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 09:00

'Begues 1920-1950. Testimoni viu del Begues d'ahir' consisteix en entrevistes a una quinzena de persones grans del municipi que cristal·litzaran en un llibre i un documental que es presentaran a principis d'aquest estiu.

Conservar la memòria viva de Begues. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ha engegat un projecte de preservació dels records de la gent gran de Begues que culminarà amb l'edició d'un llibre i amb un documental titulat 'Begues 1920-1950. Testimoni viu del Begues d'ahir' i que és previst que es presenti a principis de l'estiu.

Les persones entrevistades per a aquest projecte realitzen també una aportació documental de fotografies que permetrà ampliar el fons de l'Arxiu Municipal. A més de la feina de divulgació de la memòria, el projecte valora un aspecte social en fer participar la gent gran en un programa col·lectiu en benefici del tot el municipi.

Després d'una recerca d'informació i reunions preparatòries amb experts en història i fons documental, actualment, el projecte està en la fase d'enregistrament en vídeo de 15 testimonis majors de 80 anys vinculats al sector professional i comercial de Begues. Les entrevistes, realitzades als domicilis particulars, inclouen també reflexions generals i anècdotes de les vides dels seus protagonistes.

Llibre i documental

Al març començarà la fase de redacció, disseny i maquetació d'un llibre que recollirà els records de la quinzena de testimonis. El volum estarà plantejat com un àlbum fotogràfic, ja que paral·lelament a les entrevistes també es recullen fotografies dels arxius personals de cada participant en el projecte, com també del mateix fons de l'Ajuntament.

També s'editarà un documental en vídeo amb la quinzena d'entrevistes realitzades juntament amb material audiovisual complementari. El lliurament final del llibre i del documental està previst pel juny d'aquest any, i que tot el projecte es repeteixi a finals del 2018 amb nous testimonis.

Darrera actualització: 30.01.2018 | 15:06

Imatges

Projecte memòria viva Projecte memòria viva