Fem-ho Bé: Eines per a un espai públic més net

Divendres, 25 de gener de 2019 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues està treballant en el plec de condicions del nou contracte de neteja viària, que ha de contemplar millores en les tasques de neteja de l'espai públic.  Mentrestant ja s'han posat en marxa accions de reforç per garantir un correcte estat dels nostres carrers, places i parcs. Una vegada més, la corresponsabilitat entre Ajuntament i ciutadania és fonamental per fer-ho possible. 

La campanya 'Fem-ho Bé!... amb de Begues' engloba una sèrie d'accions per assolir noves fites en els estàndards de qualitat de l'estat de neteja i conservació de l'espai públic del municipi. Actualment s'està treballant en la redacció del nou plec de condicions del contracte del servei de neteja, que contemplarà millores respecte del que es presta actualment. 

L'objectiu és reforçar la neteja en aquells espais de major concurrència ciutadana i en indrets especialment sensibles, com poden ser les zones per a vianants o els parcs infantils. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha creat recentment una Unitat d'Intervenció Directa: una brigada específica que reforça la tasca del servei habitual, i que actua donant resposta especial a situacions no programades. D'aquesta manera es pot fer front, per exemple, a la neteja d'un parc després que s'hi hagi produït un ús intensiu no controlat, o a la reparació d'elements públics malmesos per alguna acció incívica. 

Tot i que els serveis tècnics municipals vetllen per la detecció d'aquestes necessitats, sovint és difícil poder controlar l'estat exacte a diari de tots els racons del nostre terme municipal. Per aquest motiu es va posar en marxa fa uns mesos l'aplicació BeguesApp, que permet a la ciutadania comunicar d'una manera ràpida i còmode qualsevol incidència que detectin a la via pública. D'aquesta manera, es pot coordinar la tasca d'aquesta Unitat d'Intervenció, donant resposta efectiva a les incidències del dia a dia. 

La combinació de més recursos municipals amb una major consciència cívica de tothom vers la cura de l'espai públic, ens ha de permetre avançar cap a un poble més net. En els propers dies s'iniciaran també accions de divulgació específiques en matèria de civisme i d'altres d'adreçades a les persones propietàries de gossos.

Darrera actualització: 24.01.2019 | 13:21