Fem-ho Bé: L'espai públic, lliure d'excrements de gossos

Dimecres, 6 de febrer de 2019 a les 09:00

L'Ajuntament posa en marxa un campanya de conscienciació i regalarà kits a les persones propietàries de mascotes censades perquè recullin les deposicions dels animals. A més, s'incrementarà l'actuació sancionadora de la Policia Local. La multa pot arribar fins als 100 euros.

Mantenir net l'espai públic és una tasca compartida entre l'administració i el conjunt de la ciutadania. Per això, l'Ajuntament de Begues, en el marc de la campanya Fem-ho Bé!, engega una sèrie d'accions perquè les persones propietàries de gossos recullin les deposicions dels animals i no les deixin en carrers i parcs del municipi, amb les conseqüències que això implica de brutícia, insalubritat i degradació de l'espai públic.

Amb l'objectiu de reduir les males pràctiques i determinades actituds incíviques, es divulgaran una sèrie de missatges de conscienciació ciutadana i s'intensificarà la capacitat sancionadora de la Policia Local. Patrulles uniformades, però també agents de paisà, intensificaran la vigilància en aquells espais on acostumen a passejar els gossos i on més deposicions sense recollir s'han detectat. La multa a aquelles persones propietàries de gossos que no recullin els excrements de les seves mascotes és de 100 euros, segons recull l'Ordenança municipal de Civisme i Convivència Ciutadana.

Tanmateix, l'Ajuntament instal·larà més papereres públiques en el zones on major nombre de deposicions es detecten, amb la intenció que la distància a la brossa no sigui excusa per no recollir els excrements.

Per posar-ho més fàcil a la ciutadania, l'Ajuntament de Begues lliurarà de forma gratuïta kits de recollida d'excrements a totes aquelles persones propietàries de gossos registrats al Cens municipal d'animals domèstics. Per obtenir-lo tan sols cal adreçar-se a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania. Amb aquesta acció també es pretén animar les persones que no ho hagin fet encara, a inscriure els seus animals domèstics en aquest Cens. 

Darrera actualització: 05.02.2019 | 20:20