Fem-ho Bé: Estudi per a la possible implantació d'un sistema de recollida de residus porta a porta

Divendres, 22 de febrer de 2019 a les 09:00

Entre el 22 de febrer i el 24 de març, les persones majors de 16 anys empadronades al municipi podran contestar una enquesta en línia sobre els seus hàbits en la recollida selectiva de residus que completarà l'estudi.

Dins la campanya mediambiental Fem-ho bé, amb bé de Begues, l'Ajuntament ha encarregat un estudi per decidir si és viable implantar un sistema de recollida selectiva de residus porta a porta. L'estudi es vol completar amb les opinions i dades sobre els hàbits de recollida selectiva de la ciutadania del municipi mitjançant una enquesta a la plataforma Decidim Begues.

L'enquesta, adreçada a les persones majors de 16 anys empadronades a Begues, consisteix en un seguit de preguntes sobre els hàbits de separar fraccions, de quin tipus o amb quina freqüència, entre altres. En total, no més de cinc minuts per respondre sobre els costums de la població en les pràctiques relacionades amb les deixalles domèstiques. Es podrà contestar des del 22 de febrer fins al 24 de març, ambdós inclosos.

La recollida selectiva porta a porta consisteix a lliurar els residus al servei de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció. En aquest sentit, Begues compleix el principal requisit perquè aquest sistema sigui viable: una baixa densitat de població que permet identificar clarament els residus que genera cada habitatge.

D'aquesta manera es pot identificar la persona generadora dels residus i, per tant, és possible la implantació de bonificacions o sistemes de fiscalització més justos (cadascú paga en funció dels residus que genera). De fet, els resultats de recollida selectiva assolits en els municipis que tenen en marxa sistemes porta a porta són en general superiors, tant en quantitat recollida com en qualitat de la separació.

Participeu en l'enquesta

Darrera actualització: 20.02.2019 | 21:41