Frenar la pandèmia, una feina de tothom

Dimecres, 3 de juny de 2020 a les 09:00

Malgrat la progressiva desescalada del confinament que estem vivint, no hem d'oblidar que la covid-19 segueix estan en fase de pandèmia i que continua sent responsabilitat de tots i de totes actuar amb prevenció i sentit comú. El desconfinament no ens ha de fer oblidar la duresa dels mesos viscuts i evitar qualsevol possble rebrot.

Evitar un rebrot de la covid-19 és l'objeciu ara mateix de les autoritats sanitàries. El descens del pic de contagis i l'arribada del bon temps estan permetent avançar en les fases de desconfinament per recuperar certa normalitat en la nostra vida quotidiana. Begues segueix en Fase 1 i tot apunta a que la propera setmana passarem a Fase 2, amb noves cotes de normalitat.

Tot i això no hem d'oblidar la duresa dels moments viscuts fa tan sols unes setmanes. És per això que cal seguir extremant la seguretat i integrar al màxim en el nostre dia a dia les mesures de prevenció que hem anat establint en aquests mesos. En aquest sentit és primordial mantenir la higiene de mans com a principal mesura de prevenció individual, així com l'ús de mascareta en l'espai públic i el distanciament social de, com a mínim, 1,5 metres entre persones.

L'obertura general de comerços i de les terrasses de bars i restaurants han permès recuperar en part els carrers, però cal apel·lar una vegada més a la responsabilitat individual de cadascú per fer compatible la recuperació dels espais públics amb el manteniment de l'alerta. 

Mentre continuem en Fase 1 encara estan en vigor les franges horàries per sortir a fer esport o passejar. Així, cal tenir present que:

  • Es pot sortir a passejar o fer esport de 6 a 10 h i de 20 a 23 h
  • De 10 a 12 h i de 19 a 20 h està reservat a les persones majors de 70 anys
  • Es pot sortir a passejar amb infants de 12 a 19 h

Amb el pas a la Fase 2 es produirà un nou relaxament de les mesures de confinament i, de nou, serà responsabilitat de totes i tots vetllar pel seu correcte compliment. Els efectius policials locals no poden controlar tots i cadascun del moviments de tota la ciutadania, i hem de ser cada un de nosaltres els que ens responsabilitzem dels nostres actes.

La responsabilitat individual com a exemple de convivència col·letiva ha d'esdevenir senyal de la maduresa d'una societat com la beguetana.

Darrera actualització: 02.06.2020 | 14:15